O bătrână a murit după ce i-a luat foc locuinţa

03-incendiuMaximilian Gânju

O locuinţă situată într-o zonă greu accesibilă din Lupeni a fost mistuită de un incendiu izbucnit duminică dimineaţa, iar pompierii au avut o misiune extrem de dificilă, dat fiind faptul că în vecinătate se aflau şi alte gospodării. Proprietara a murit după ce tavanul casei s-a prăbuşit peste ea.
Casa mistuită de foc era locuită de o bătrână de 80 de ani care-şi depozitase haine şi tot felul de materiale inflamabile, iar vecinii au fost cei care au alertat pompierii, după ce au văzut acoperişul cuprins de flăcări. În ciuda intervenţiei pompierilor, bătrâna n-a mai putut fi salvată, după ce tavanul construcţiei s-a prăbuşit peste ea.
”În jurul orei şase am primit apelul şi s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere, două echipaje de la Lupeni şi unul de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani, respectiv 15 subofiţeri. Zona este foarte greu accesibilă, din drumul de asfalt am avut de mers cam 350 de metri pe o uliţă inaccesibilă maşinilor de intervenţie, cu o pantă de circa 45 de grade. În circa 40 de minute, incendiul a fost lichidat, însă am mai lucrat câteva ore pentru înlăturarea efectelor. Erau şi alte gospodării în apropiere, dar s-a intervenit prompt şi nu au fost afectate”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.
Pompierii au găsit-o pe femeie carbonizată sub resturile de materiale textile care au ars. În locuinţă erau atât de multe gunoaie, încât femeia îşi făcuse un tunel printre ele prin care să poate trece dintr-o cameră în alta ori să iasă afară. Pompierii au mai stabilit că focul a izbucnit de la un reşou amplasat prea aproape de mormanele de haine şi gunoaie adunate de-a lungul anilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare