Nunţi de aur la Orăştie

Adriana Năstase

O viaţă trăită în armonie şi înţelegere. O viaţă în care doi oameni şi-au împărţit binele şi răul, în care suişurile şi coborâşurile au unit destine şi au întărit caractere.

O poveste reală despre respect, dragoste şi preţuire, un exemplu de urmat pentru tineri şi, în acelaşi timp, un drum presărat cu flori, dar şi cu spini, care, însă, odată urmat, trebuie parcurs în doi. Un drum numit căsătorie.

Şi, a mai fost ceva… Jubileul unui eveniment deosebit, ajuns la ediţia cu numărul 10.

Premii în bani, diplome şi flori

„Nunta de Aur” este celebrată anual la Orăştie. De 10 ani, această sărbătoare de suflet şi apreciere este organizată de către Consiliul Local şi Primăria municipiului Orăştie, având în centrul atenţiei familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Nu mai puţin de 28 de familii orăştiene, care, în urmă cu 50 de ani au spus „DA” în faţa ofiţerului Stării Civile, au fost sărbătorite într-un cadru festiv, ieri, la „sala oglinzilor” a Casei de Cultură. Participanţii la festivitate au primit, din partea autorităţilor locale, la fel ca în anii trecuţi, diplome de fidelitate, flori şi premii în bani.

„Sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi mai ales, pentru generaţiile tinere. Nu îmi rămâne decât să vă felicit pentru felul în care aţi privit şi aţi înţeles viaţa de familie şi sensul acestei instituţii, care reprezintă celula de bază a societăţii” – le-a transmis primarul Alexandru Munteanu tuturor invitaţilor.

Festivitatea s-a încheiat cu un recital de cântece populare, interpretate de soliştii Ansamblului Folcloric „Doina Mureşului” şi ai Grupului vocal „Cosânzeana”, care activează în cadrul Casei de Cultură Orăştie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.