Numărul sportivilor participanți la Olimpiadă nu se reduce

19 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Numărul sportivilor ce vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu va fi redus, a asigurat miercuri John Coates, preşedintele Comisiei de coordonare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru această competiţie, amânată un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Peste 11.000 de sportivi sunt aşteptaţi la Tokyo pentru competiţia care va începe pe 23 iulie 2021, iar alte câteva mii vor concura mai târziu la Jocurile Paralimpice. Cei mai mulţi dintre aceştia vor locui în satul olimpic, notează Reuters.

John Coates, care l-a însoţit pe preşedintele CIO, Thomas Bach, în capitala Japoniei, a declarat că numărul sportivilor nu va fi redus, iar organizatorii trebuie să-i facă pe aceştia să se simtă în siguranţă.

“Trebuie să ne asigurăm că satul olimpic este cel mai sigur loc din Tokyo. Sportivii trebuie să aibă încredere în siguranţa acestuia”, a afirmat australianul.

Rupând tradiţia, Coates a spus că sportivii nu vor putea rămâne în sat pe toată durata Jocurilor: “Odată ce competiţia lor se încheie, sportivii vor avea la dispoziţie o zi sau două şi după aceea vor pleca acasă. O perioadă de şedere mai lungă într-un sat ar face să crească riscul apariţiei unor probleme”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UEFA a decis: Naționala de fotbal a României a câștigat cu 3-0 meciul cu Norvegia

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis, miercuri, să acorde echipei României victoria la ''masa verde'', cu...

Vaccinul Anticovid -19 distribuit sportivilor olimpici

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat miercuri că plănuieşte susţinerea distribuţiei vaccinului contra noului virus în rândul sportivilor din ţările...

Atletism. Cluj-Napoca va găzdui în 2021 Campionatului European pe echipe

România a primit din partea European Athletics organizarea ediţiei 2021 a Campionatului European de atletism pe echipe, Liga I, aceasta...

Închide