Actualitate

Numărul incendiilor de locuinţe s-a dublat

Pompierii hunedoreni au intervenit anul acesta în stingerea a 248 de incendii de locuinţe, de două ori mai multe în comparaţie cu anul trecut. Majoritatea dintre acestea au fost cauzate de scurtcircuite la instalaţiile electrice sau de coşurile de fum necurăţate.
Pentru a avertiza populaţia cu privire la riscurile producerii de incendii în locuinţe în anotimpul friguros, reprezentanţii ISU Hunedoara au ieşit ieri pe străzile din centrul Devei, pentru a împărţi cetăţenilor pliante cu sfaturi   preventive. „Cei de la Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Hunedoara, în colaborare cu reprezentanţii uniunii asociaţiilor de proprietari din Deva, au organizat o acţiune de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării. Printre cauze, se numără mijloacele de încălzire, dispozitivele şi aparatele electrice defecte sau improvizate, coşurile de fum necurăţate, sau fumatul şi jocul copiilor cu focul”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Iar pentru că multe dintre incendii pot fi provocate în perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza instalaţiilor de pom defecte, sau din cauza lumânărilor folosite pe post de decoraţiuni, a artificiilor şi a petardelor, pompierii îi sfătuiesc pe hunedoreni să îşi ia câteva măsuri de prevenire. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura