Numărul firmelor hunedorene care au încheiat contracte colective de muncă s-a dublat

Numărul firmelor hunedorene care au încheiat contracte colective de muncă pentru salariaţi s-a dublat în anul 2012, relevă datele statistice ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara. La începutul anului 2012 existau încheiate 191 de contracte colective de muncă, iar în decembrie numărul acestora ajunsese la 376, tendinţa fiind una de creştere.

“Contractele colective de muncă sunt importante în relaţiile dintre firme şi salariaţi, deoarece reprezentanţii angajaţilor sau sindicatele, acolo unde sunt constituite, pot să negocieze cu administraţia anumite clauze care trebuie respectate şi trebuie cuprinse în contractele individuale de muncă. Noi am trimis adrese la toţi angajatorii pentru a-i atenţiona că au obligaţia de a începe negocierea contractului colectiv de muncă”, a declarat Horia Raţiu, directorul ITM Hunedoara.

Legea prevede că firmele care au mai mult de 21 de angajaţi trebuie să încheie contracte colective de muncă, motiv pentru care agenţii economici au fost informaţi despre faptul că este necesar să finalizeze aceste documente în termen de 60 de zile. Potrivit datelor ITM Hunedoara, cel puţin 700 de firme trebuie să negocieze contractele colective de muncă împreună cu sindicatele sau cu reprezentanţii salariaţilor. (AGERPRES)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Program de activitate modificat la Primăria municipiului Deva

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Deva anunţă că începând de luni, 7 ianuarie 2013, se modifică programul de activitate al

UPDATE. Bărbatul din Lupeni care și-a înjunghiat concubina în noaptea de Revelion a fost arestat preventiv

        Dumitru C.,  bărbatul, de 45 de ani, din Lupeni, care a fost reţinut de poliţişti, pentru că

Premiere la finalul concursului „Hunedoara în straie de sărbătoare”

  Luni, 7 ianuarie, la Primăria municipiului Hunedoara va avea loc premierea câștigătorului concursului de fotografie „Hunedoara în straie de sărbătoare”,

Închide