Numărul cazurilor de gripă creşte în judeţ

Adriana Clej

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului a comunicat că, în săptămâna trecută, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara a fost de 974 de cazuri, din care cazuri de pneumonii 497, fiind internaţi 202 pacienţi. În aceeaşi săptămână din 2017, au fost înregistrate 1.442 de cazuri, 507 fiind cazuri de pneumonie.
Până acum au fost înregistrate două cazuri confirmate de gripă, un caz de gripă AH1 N1, o persoană de 62 ani care din păcate a decedat şi o persoană de 76 de ani, gripa tip B, acestea nefiind vaccinate antigripal. De asemenea, tot în perioada amintită au fost trimise probele de la cinci bolnavi la Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru a se vedea dacă sunt cazuri de gripă.
DSP precizează că au fost vaccinate, până acum, 21.637 de persoane cu vaccin gripal trivalent în judeţ, fiind repartizate în total judeţului Hunedoara 30.597 de doze de vaccin gripal trivalent sezonier. Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului comunică tuturor cabinetelor de medicina de familie că Ministerul Sănătăţii face un apel către medicii de familie să continue vaccinarea antigripală, mai ales pentru categoriile de risc, având în vedere evoluţia sezonului epidemic de gripă care în acest an a debutat mai târziu faţă de sezonul din anul anterior. “Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale, având în vedere evoluţia circulaţiei virusurilor gripale şi posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
Vaccinarea se poate realiza pe toată durata sezonului gripal, iar imunitatea durează cel mult un an. În sezonul rece, circulaţia bolilor acute respiratorii reprezintă principala cauză de îmbolnăvire în rândul populaţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.