Numărul adopţiilor este în creştere

21 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Andreea Lazăr

Pentru 42 de copii din judeţ, anul 2010 a avut un final fericit. Aceştia şi-au găsit o nouă familie, care să-i îngrijească şi să le ofere căldura unui adevărat cămin.
 

O viaţă nouă
Un număr de 20 de copii a schimbat centrul de plasament cu o casă adevărată. Ei au fost adoptaţi de familii care, fie nu au copii, fie şi-au dorit să ofere unuia dintre micuţii „statului” o viaţă nouă. Potrivit informaţiilor furnizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, pentru aceşti 20 de copii, procedura de adopţie a fost finalizată. Alţii 22 de micuţi au fost încredinţaţi viitoarelor familii adoptive, în vederea adopţiei definitive.

Există o perioadă de probă
Tot mai multe familii din judeţ solicită DGASPC demararea procedurilor de adopţie pentru unul sau mai mulţi copii. Numai în anul 2010 au fost atestate ca apte pentru adopţie de 36 de familii, iar pentru 34 de copii s-a deschis procedura. În perioada de încredinţare, copilul se află la familia care doreşte să îl adopte, timp de trei luni. În acest interval, familia se poate răzgândi privind posibilitatea adoptării. Cele mai importante aspecte, care stau la baza adopţiei, sunt creşterea copilului într-un mediu familial, educarea lui, ţinând cont de originea sa etnică, culturală şi lingvistică. Foarte puţini sunt cei care adoptă copii de alte etnii, cum ar fi cea romă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dacă Bucureştiul e Micul Paris, Parisul nu e Marele Bucureşti

Declaraţiile lui Traian Băsescu, legate de anul 2011, care ar urma să fie un an al ofensivei diplomatice româneşti, deşi...

Gura lumii

Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din lotul unei echipe din oraşul cu cetate şi-a dat din nou arama pe...

Start la minifotbal

Cele 40 de echipe care activează în Campionatul „RealSport” de Fotbal Amatori Deva îşi vor relua activitatea competiţională la finalul...

Închide