ActualitateFlash

Numărul adopţiilor este în creştere

Andreea Lazăr

Pentru 42 de copii din judeţ, anul 2010 a avut un final fericit. Aceştia şi-au găsit o nouă familie, care să-i îngrijească şi să le ofere căldura unui adevărat cămin.
 

O viaţă nouă
Un număr de 20 de copii a schimbat centrul de plasament cu o casă adevărată. Ei au fost adoptaţi de familii care, fie nu au copii, fie şi-au dorit să ofere unuia dintre micuţii „statului” o viaţă nouă. Potrivit informaţiilor furnizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, pentru aceşti 20 de copii, procedura de adopţie a fost finalizată. Alţii 22 de micuţi au fost încredinţaţi viitoarelor familii adoptive, în vederea adopţiei definitive.

Există o perioadă de probă
Tot mai multe familii din judeţ solicită DGASPC demararea procedurilor de adopţie pentru unul sau mai mulţi copii. Numai în anul 2010 au fost atestate ca apte pentru adopţie de 36 de familii, iar pentru 34 de copii s-a deschis procedura. În perioada de încredinţare, copilul se află la familia care doreşte să îl adopte, timp de trei luni. În acest interval, familia se poate răzgândi privind posibilitatea adoptării. Cele mai importante aspecte, care stau la baza adopţiei, sunt creşterea copilului într-un mediu familial, educarea lui, ţinând cont de originea sa etnică, culturală şi lingvistică. Foarte puţini sunt cei care adoptă copii de alte etnii, cum ar fi cea romă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura