Nu mor caii, când voi câinii. Au vrut să îngroape teatrul, dar nu au reușit

Adriana Năstase

Câțiva salariați ai Teatrului I.D.Sîrbu din Petroșani au făcut un spectacol grotesc, ducând o coroană de flori în fața sediului instituției de cultură. Au scris RIP pe ea, adică ca și cum teatrul ar fi murit. Unii dintre ei, susține purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, sunt cercetați disciplinar, pen­tru diverse abateri.

Se delimitează de scandaluri
În aceste condiții, conducerea Teatrului Dra­matic “Ion D.Sîrbu” i-au transmis pre­șe­din­telui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, un memoriu.
„Noi, Colectivul Teatrului Dramatic Ion D. Sîrbu, care semnăm această adresă, prin pre­zenta vă aducem la cunoștință că dorim să ne delimităm clar de orice scandaluri din presă, postări în mediul online, manifestații pu­blice sau orice fel de acțiuni ale unor colegi din instituție, acțiuni care ar putea duce –dacă nu au făcut-o déjà- la denigrarea ima­ginii teatrului, dar totdată și a Consiliului Ju­de­țean Hunedoara. Dorim să ne desfășurăm activitatea cu profesionalism, în condiții pro­pice dezvoltării actului artistic, astfel încât Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu să redevină un lăcaș de cultură, o instituție de prestigiu a Văii Jiului, care să deservească prin spectacolele sale publicul din județul Hunedoara, dar și din țară”.

„Jos pupincuriștii lui Rădescu”
„Nu voi permite NIMĂNUI să mă înjo­seas­că mai mult decât îi permit! Dacă am permis așa ceva până acum, a fost din bun simț, din respect, din bunăvoință, din iubire față de durerea din sufletul fiecăruia, fiecare purtăm o traumă, o durere,un freamăt, un neajuns, dar gata!! Să mă întâmpine o coroană mortuală când eu merg la serviciu, acolo unde eu muncesc cu drag și spor, acolo unde îmi este foarte drag, acolo unde respectul meu față de colegi a fost la superlativ timp de 13 ani, e prea mult. Pe coroană inscripționată R.I.P TDIDS. Șoc!!! Groază!!! A murit ce? Cei cei au gândit monstruozitatea asta, să iasă în fața mea să mă privească în ochi să imi spu­nă, DE CE? Teatrul acesta trăiește, teatrul aces­ta merită respect, merită profesionalism și decență. Atât!!! Jos militanții pupincuriștii lui Cosmin Rădescu!!!! Eliberați șpațiul, îmi este extrem de rușine de voi, cu voi, plecați în orașele voastre și puneți-vă acolo coroana, în fața teatrelor voastre, aveți curaj??? Ați venit la noi cu căciula in mână, mulți băgați pe ușa din dos. Ați mâncat, băut, dormit, prea frumos slujit din banul public. Am fost ospitalieri. V-ați îmbuibat, îmbătat și faceți acum scandal. Vreți scandal domnilor? Hai!!! Ori noi ori voi. Eu costumiera care v-a slăvit, slujit și tolerat ani de zile, vă invit afară, pe ușa din față, cu un șut în cur, e teatrul orașului meu, e teatrul copiilor Văii, e lăcașul istoric de cultură a Hunedoarei, e teatrul lui Ion Dezideriu Sîrbu. Se răsucește în mormânt când vede mârlănia asta. Vă rog eu, toți cei care ați gândit mizeria asta, să jucați alături și pentru Cosmin Rădescu toată viața voastră. Încă nu s-a născut cel ce va închide acest teatru. Așa să vă ajute Dumnezeu!!!!”, a scris costumiera teatrului din Petroșani, Any Basa, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.