Politica si administratie

DECLARAȚIE POLITICĂ. Actualul Guvern și „Echipa Câștigătoare” au închis Mintia și i-au lăsat pe copiii din Deva în frig

Odată cu venirea toamnei și cu scăderea temperaturilor, o parte dintre copiii din Deva retrăiesc coșmarul din primăvară. În plin val 4 al pandemiei, temperatura din să­lile de clasă de la o grădiniță din Deva era, zilele trecute, de 16 grade Celsius, motiv pentru care o parte dintre părinți au ales să își țină copiii acasă pentru a nu se îmbolnăvi.
În primăvară, Guvernul a închis Ter­mo­cen­trala Mintia, care asigura și termofi­ca­rea Devei, fără să pună nimic în loc. Primarul Devei, liberal și el, din „Echipa Câștigătoare” a prim-ministrului Florin Cîțu, a aprobat, acum un an, un proiect de 6 milioane de Euro pentru montarea, la școli și grădinițe, de centrale termice pe gaze. Ce s-a în­tâmplat cu acest proiect? A fost închisă cea mai mare școală gimnazială din județul Hunedoara și copiii stau și astăzi în frig. Unii dintre ei au renunțat deja să vină la cursuri de teamă să nu se îmbolnăvească, alții s-au îmbolnăvit deja.
Ce ne facem când, de exemplu, afară vor fi 4 grade Celsius și temperaturile din sălile de clasă vor ajunge la 10 grade Celsius? Unica strategie a primarului PNL este să aștepte ca Guvernul condus de șeful său de partid să ne bage din nou în casă și copiii să treacă la școala online. Aceasta este sin­gura stra­te­gie a liberalilor și a primarului Oancea pen­tru rezolvarea crizei de încălzire din Deva.
Consider că, prin nepăsare și lipsă de res­ponsabilitate, Guvernul Cîțu și primarul li­be­ral al Devei pun în pericol sănătatea copiilor din Deva și încurajează abandonul școlar.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura