Nu-mi explic ce s-a întâmplat

Maximilian Gânju

Ioan Simulea, bărbatul de 33 de ani din municipiul Vulcan, judecat pentru că a dat foc unei limuzine de lux de peste 70.000 de euro, care aparţinea fiului primarului Gheorghe Ile, şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei de judecată.

Întrebat la termenul de ieri de către judecător, incendiatorul n-a putut explica motivul pentru care a pus foc maşinii. Simulea a spus senin că nu-şi aminteşte nimic şi nu ştie ce l-a determinat să facă o asemenea faptă pe care „nu mi-o explic nici acum”. Totodată, tânărul care l-a ameninţat pe fiul primarului prin SMS că dacă nu-i dă 50.000 de euro se va ocupa de el, a spus că vrea să plătească daunele provocate şi a apreciat că nu merită între 10 şi 20 de ani de închisoare pentru fapta comisă. „Recunosc faptele, dar apreciez că încadrarea lor între 10 şi 20 de ani este mult prea mare”, a declarat Ioan Simulea în faţa judecătorului din Petroşani. Instanţa a stabilit în acest dosar un nou termen de judecată pentru data de 23 octombrie.
De cealaltă parte, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, prezent la proces, a declarat că Simulea este doar un executant, iar restul vinovaţilor încă n-au fost prinşi. Întrebat dacă bănuieşte şi implicarea poliţistului Adrian Sucilă, despre care s-a speculat că ar putea avea un rol în această poveste, Ile a declarat că nu ştie şi nu poate spune nimic. „Cred că sunt implicate mai multe persoane, el a luat totul pe el. Nu vrea sa spună nici un cuvânt, îşi recunoaşte fapta şi cred că nu va ieşi din arest. N-a avut legătură cu fiul meu, nici cu mine, nu l-am cunoscut. Lui i s-a năzărit să ceară suma de bani şi din acest motiv, i-am solicitat şi eu daune morale, cât a cerut el de la mine”, a declarat Ile la ieşirea din sala de judecată. Acesta mai spune că familia lui este încă ameninţată cu moartea, nora şi nepoata lui fiind urmărite şi din acest motiv, crede că sunt şi alte persoane implicate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare