Sport

Nu mai vor cazuri de dopaj

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris au anunţat că vor lua mă­suri ca apariţia unui caz de dopaj, precum cel al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a stârnit multe controverse la JO de iarnă 2022 de la Beijing, să nu afecteze eveni­men­tul din capitala Franţei, transmite Reuters.
„Paris 2024 este angajat 100 la sută în lupta contra dopajului şi lucrează în strânsă colaborare cu toţi factorii interesaţi să asigure corectitudinea competiţiilor în 2024 şi protejarea sportivilor. Trebuie să ne folo­sim de acest caz (Valieva) pentru a fi siguri că aşa ceva nu se va mai întâmpla. Priori­ta­tea noastră principală va fi dezvoltarea şi exe­cutarea unui program antidoping efi­cient care protejează drepturile sportivilor şi integritatea competiţiilor”, se arată în comunicatul organizatorilor francezi.
Rusoaica Kamila Valieva, 15 ani, a fost su­pusă unui control antidoping la Campiona­tele Rusiei, pe 25 decembrie, însă rezultatul pozitiv nu a fost comunicat decât pe 8 fe­bruarie, după ce sportiva concurase deja în întrecerea pe echipe, în care Rusia a cucerit aurul olimpic.
Dacă Valieva se va clasa pe unul dintre primele trei locuri la individual, ceremonia de decernare a medaliilor va fi amânată până la încheierea competiţiei din China, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceremonia concursului pe echipe, din 7 februarie.
Denis Oswald, preşedintele comisiei de disciplină a CIO, a precizat că amânarea ceremoniei a fost necesară, pentru că acest caz de dopaj nu a fost încă rezolvat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.