Sport

Novak Djokovic riscă să rateze turnee importante

Novak Djokovic (foto) a declarat că pre­feră să rateze turnee decât să se vaccineze împotriva COVID-19, încă o dată confir­mând opiniile puternice pe care le are cu privire la acest subiect atât de contro­ver­sat la nivel global.
Într-un interviu pentru BBC, Djokovic a pre­cizat că nu ar trebui să fie asociat cu miș­carea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.
Când a fost întrebat dacă își va sacrifica par­ticiparea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin Djokovic a declarat : „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a spus el. Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Djokovic a fost expulzat luna trecută din Australia, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza statutului său de vaccinare.
Novak Djokovic a declarat, de asemenea, că a obținut o scutire medicală pentru a intra în Australia deoarece a trecut prin boală în luna decembrie a anului 2021. „Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”, a spus el pentru BBC, confirmând că i-au fost admi­nis­trate toate vaccinurile din copilărie, „dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.