ActualitateFlash

Nu-i mai ține nimic în case! Sindicaliștii vin cu caravana peste guvernanți

Adriana Năstase

Sindicaliștii de la Cartel Alfa s-au săturat de promisiunile guvernanților și pornesc într-o caravană a protestelor. Astăzi, ca­ravana ajunge în județul nostru, în față la Termocentrala Mintia, unde are loc un miting împotriva creșterii prețurilor. Sin­dicaliștii solicită creșterea salariilor și o nouă Lege a Dialogului social. Ei spun că nimic nu-i mai poate ține în case, nu mai cred în promisiunile celor de la conducerea țării.

La București, în 20 octombrie
Protestul “Cartel Alfa” se va derula sub forma a două caravane, care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova spre București, cu mitinguri organizate în fiecare localitate de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă, printre care Zalău, Mintia, Deva, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și Slatina. În județ, vor avea loc mitinguri, luni, 17 octombrie, în fața Termocentralei de la Mintia, de la ora 14:00, iar de la ora 15:00, la Deva.
Cele două caravane se vor întâlni la București, unde va avea loc, pe data de 20 octombrie, un amplu miting – marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.
„Ca urmare a efectelor produse de criza energetică, a salarizării foarte scăzute a lucrătorilor din România, a lipsei unui dialog social real între guvern și sindicate, CNS Cartel Alfa a luat hotărârea de a protesta în stradă împotriva unei guvernări antiro­mâ­nești. Suntem singura organizație sindicală care în ultimii doi ani a ajuns la „firul ierbii” cum se spune, cu ajutorul caravanelor des­fășurate și în 2021 și acum. Mergem între salariații din țară pentru a le transminte mai departe doleanțele.
Pe 17 octombrie plecăm de la Zalău spre Mintia, Deva, Petrosani, iar pe 20 ajungem la București un avem un miting mai mare în Piața Victoriei.
Cei care vor să ni se alăture pe parcursul caravanei sau la București sunt mai mult decât bineveniți”, a declarat Cristian Iștoc, liderul sindical al Cartel Alfa, filiala Hunedoara.