Nu era Volgă, era bicicletă, şi nu i-au dat-o, ci i-au luat-o…

14 ianuarie 2011 | 17 Comentarii | Publicat in: Fara bascalie

Să reamintesc bancul, pentru cei care nu-l ştiu. Într-un ziar rusesc s-a scris că generalissimul Stalin i-a dat compozitorului Şostakovici un autoturism Volga. Asta era ştirea oficială. Realitatea era că nu era Volga, era bicicletă, şi nu i-au dat-o, ci i-au luat-o…
Campania făcută de un grup de copii (evident, pasionaţi de politică…) în comuna Baru, a făcut repede înconjorul ţării, prin mass-media. Se vedea clar totul – copiii strigând lozinci pro-candidatul PDL Daniel Răducanu, disimulat sub verdele pajiştilor alpine şi al rezervaţiilor naturale – cum excepţional de inspirat argumenta un lider local al PDL, renunţarea lui Daniel Răducanu la portocaliu, crezut imediat de toţi. Se mai vedeau pancartele verzulii cu chipul candidatului, şi dacă ţinem cont că totul s-a petrecut duminică, nu e greu să presupunem că acei copii nu s-au adunat duminică, spontan, cu pancarte, ca să-şi manifeste oprobriul anti-liberal şi susţinerea pro-Răducanu.
Deci, s-a văzut. Tot aşa cum s-a văzut că Băsescu i-a dat scurt în barbă ţâncului ce striga şi el, acolo, luat de val. Bine, nu l-a lovit cu pumnul şi palma, iar un ministru cu aplecări ştiinţifice a numărat pixelii. Din cei vreo 14.457.946 de pixeli ai unui ecran, lipseau cam 17.292, aşa că a fost evident că Opoziţia i-a furat. În ţara asta se fură tot, inclusiv pixelii, aşa că nu se mai miră nimeni… Avem urgentă nevoie de o reformă a ecranelor LCD, ca să nu se mai poată fura pixeli! Oricum, numărul pixelilor era cam mare, fiecare pixel din ăstă consumă curent etc…
Acelaşi lider PDL care justifica verdele lui Daniel Răducanu prin râul şi ramul patriei a ţinut să ne asigure că copiii nu ţipau pro-Răducanu, ci anti PDL, că fuseseră aduşi de liberali şi pesedişti, în general de ăia foarte puţini, care nu sunt de acord cu măsurile de austeritate, susţinute în sinea lor de toţi „românii”. Aceiaşi liberali şi pesedişti puseseră mâna pe stocurile de afişe verzulii şi le transformaseră în pancarte pentru aceaşi copii, viitorul de aur al ţării, dacă ar fi să ne luăm după precocitatea lor politică şi atitudinea civică desăvârşită – până şi duminica după-amiaza şi-au sacrificat-o pentru a se implica. Doar le-a cerut EBA, acum vreo doi ani, să ia atitudine! Iată că îndemnul ei nu a rămas fără ecou!
Toţi fac! striga, de printr-un studio TV un deputat PDL sau doi – Gelu Vişan şi Costică Canacheu. Toţi fac, dar din astea n-au făcut încă toţi. Asistăm deci la o premieră naţională, nu cadouri date la copii, ci implicarea directă a lor în campania electorală de partea unui candidat al PDL, fie el şi verde, deşi este clar şi de bun-simţ că acei copii nu înţeleg miza şi mizeria unui joc politic.

Comentarii (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nicolae spune:

  Acesti PDL-isti nu mai au nici un Dumnezeu ! :(((

 2. Adrian spune:

  Frumos spus: “mizeria unui joc politic”. Aveti dreptate, la noi nu se face politica, se joaca politica. Se da cu piciorul in balta cu speranta de a stropi cit mai multi din jur.

 3. tavi spune:

  AM INTELES CA acei copii : “nu înţeleg miza şi mizeria unui joc politic”, asa cum intelegem noi, “parerologii”!!!!
  Dar n-am inteles cum ati vrea sa se rezolvati partea referitoare la: “o reformă a ecranelor LCD, ca să nu se mai poată fura pixeli”!
  Mama!!!!! Ati da lovitura cu chestia asta !!!!!

 4. alex gruian spune:

  Nu am destula scoala pentru asa ceva, dar poate va lumineaza Funeriu. 🙂

 5. Tavi spune:

  Super!Se adevereste proverbul cu:,daca n-ai batrin(cu experienta)sa-ti cumperi………’

 6. Depanator TV spune:

  Dl. Gruian, credeam ca esti un om respectabil. Dar acum cred ca esti un pixel care se aprinde si se stinge la comanda politica. Incearca sa te documentezi complet daca vrei sa ai articole de calitate pe rezolutie 1920×1080 (high definition), sau poate preferi sa fi mediocru. Depine de politica editoriala si de constiinta dumneavoastra.

 7. alex gruian spune:

  Apreciez tonul, relativ decent.
  Cat despre aprecieri, din anonimat nu iau nimic in considerare, puteti fi ultra-high-definition. Identitatea, d-le… este o doleanta mai veche fata de cei ce jignesc voalat. Dvs. nu aduceti contraargumente, ci il acuzati pe Alexandru Gruian, care nu stie cine este acest moral Depanator TV. Sa fiti sanatos, ascuns acolo… stiti cine se ascunde, nu? Sa auzim numai de bine, cat despre punctele de vedere pe care le sustineti, da, 70% dintre romani le considera extrem de morale… printre ei, 50% ciuruiti…

 8. Severin Marin spune:

  Si eu cred ca Depanator TV are perfecta dreptate si nici nu cred ca jigneste voalat. O spune de-a dreptul Si eu va voi spune si mai concret. Domnia Voastra va dati roman impartial dar nu sunteti asa ceva. Impartialitatea manifestata este doar rezultatul satisfacerii propiilor interese. Eroarea Domniei Voastre nu consta in faptul ca tineti cu unul sau cu altul din oamenii politici. Foarte bine, simpatizati pe cine doriti dar sa aveti taria de caracter sa o si recunoasteti. Domnia Voastra scrieti la comanda nu “pentru” ci “impotriva” si sugerati ca ati fi impartial in acest context, ca, vezi Doamne” nu laudati ci aratati greselile. Dar, pentru a fi foarte exacti, Domnia Voastra scrieti la comanda celor care doresc sa scrieti “impotriva”. Si mai e ceva. Prea usor va schimbati stapinii si legat de asta si speculatiile garnisite cu lectii despre democratie.

 9. alex gruian spune:

  Severin Marin…aceleasi observatii ca in cazul Depanatorului… Sunteti oricum prea abscons. Stiti cine se ascunde…incepe cu s… Mergeti si rumegati-va lasitatea!
  Fara stima pentru curajul anonimilor…care indeamna la curajul de asumare a simpatiilor. Da, este sigur ca cu PD-L si Basescu nu simpatizez, simpatizez cu dreapta autentica inca de pe vremea lui Ratiu si Campeanu, a lui Constantinescu s.a.m.d. Cred ca s-a vazut…nu doresc sa fiu impartial cu orice pret, ceea ce scriu eu nu sunt stiri, ci opinii clar ASUMATE, cu nume si prenume! Sunt impotriva folosirii copiilor in campania electorala, dar vad ca dvs., in cel mai pur stil pedelist, doriti sa deturnati discutia. Ia spuneti – va plac pustii care urla Hai Raducanu? Mie nu. Si nu mi-ar fi placut nici sa-i aud urland Hai Bolesc sau Hai Antonescu…
  Oricum, deja mi-am racit prea mult gura pentru cei care nu inteleg nimic.
  Ia sa vedem, dvs. veti curajul sa va asumati propria identitate? Severin Marin… sunteti intr-o crasa lipsa de imaginatie. Sever Mateuca va spune ceva? 🙂 Iar Sever Mateuca este deja cunoscut sub initialele GF.

 10. Severin Marin spune:

  Ce bine stiti sa crosetati domnule Gruian…Ce simplu rezolvati tot…Ca apar nu stiu ce initiale, ca simpatizez o persoana… Eu nu simpatizez si nu antipatizez politic pe nimeni, pentru ca un om politic nu poate avea tot timpul dreptate si nu poate gresi tot timpul, fie el si Traian Basescu, fie si Crin Antonescu, fie si Victor Ponta…Pacat ca nu sunteti in stare sa folositi argumente pentru principii si apelati la tertipuri staliniste care erau in voga in anii ’50. Indiferent cine as fi Domnia Voastra trebuie sa sustineti cu argumente principii. Aduceti-le pe acelea in prim plan. De ce va supara ca doua persoane au aceeasi parere ? De ce ati facut acest site ? Vreti sa aflati opinii ? Daca da, atunci cititi-le si luati la cunostinta. Eu nu v-am jignit, am spus o opinie. Ca sunteti subiectiv este clar pentru ca atunci cind anonimii va perie nu ii apostrofati ca…sunt anonimi. In acele cazuri nu va supara anonimatul…Domniei Voastre nu ii plac lasii, altora nu le plac lingaii care iau salarii din doua parti si sunt in conflict de interese si se dau democrati impartiali. Apropo, nu mai discutati despre democratie ca habar nu aveti despre ce este vorba. Sunt insa dictionare si manuale de politologie. Da, de data asta sunt acid pentru ca imi repugna aerele de superioritate. Si ale Domniei Voastre.

 11. Severin Marin spune:

  Domnule Gruian, banuiesc ca acest site este facut pentru a afla opiniile cititorilor si pentru a-i informa pe cei mai putin informati. Eu v-am intrebat ceva punctual. Si nu mi-ati raspuns ! Atunci cind guvernul Tariceanu nu avea o majoritate transparenta era principial sa se ceara anticipate ? Raspundeti va rog. Ca o paranteza va spun ca eu ca nevotant al liberalilor cred ca Guvernul Tariceanu a avut in ansamblu o activitate pozitiva. Domnia Voastra l-ati laudat in continuu. O alta intrebare principiala. Daca activitatea acelui guvern a fost buna trebuia schimbat Calin Popescu Tariceanu din calitatea de presedinte al PNL ? Va intreb principial pentru ca din punctul meu de vedere este treaba congresului liberal pe cine alege presedindete al PNL.Eu cred ca nu are importanta daca intrebarile vi le adreseaza papa Benedict al XVI-lea sau muftiul din Constanta ! Daca nu raspundeti inseamna ca aveti grave probleme de constiinta si de identitate.

 12. alex gruian spune:

  Am probleme de identitate, domnule Sever Mateuca – Severin Marin – GF? Si ce lagatura are schimbarea lui Tariceanu? Tariceanu a fost schimbat pentru ca asa au vrut colegii lui, e treaba lor de partid. Asa a fost schimbat si Petre Roman sai Nastase sau altii. Guvernul Tariceanu nu avea o majoritate transparenta, dar avea o majoritate REALA in randul populatiei, pentru ca PSD il sustinea – transparent sau nu, asa cum minoritatile (ah, stit de ce spun minoritati, Sever Mateuca, nu?) sustin acum un guvern care a dus Romania la cele mai draconice politici de austeritate.
  Am probleme de identitate? Va asigur ca dialogati cu Alexandru GRUIAN. DVS.? Sunteti in continuare un las, fara curajul de a iesi din confortul caldut al celor fara curaj, care ridica mana ascunsi acolo, mititei, lovesc sau jignesc si fug. Probleme de constiinta? Eu imi asum simpatiile si pozitiile. Si gata, destul timp petrecut cu cel ce nu are o identittate nici macar etnica – altfel, de ce referiri la muftiu sau papa? Gasiti alt pseudonim, poate ma mai pacaliti, altfel, adio…:)

 13. Severin Marin spune:

  Da, multumesc, speculati cu diverse nume si initiale, ocoliti fondul problemei. Sa va pacalesc ? Toti anonimi va pacalesc pentru ca pseudonimele sunt la mare cautare pe acest site. Oare de ce ? Intr-un singur caz spuneti adevarul: ca discutia in acest fel nu are sens.

 14. Eu spune:

  GF adica penibilul de Gheorghe Firczak?
  Tocmai ala care ma acuza ca scriu sub imperiul anonimatului, facandu-ma comunist.
  Haha deci, GF = Sever Mateuca = Severin Marin = un deputat de 3 voturi…

 15. Depanator TV spune:

  Domnule Gruian!
  1. Nu am avut intentia sa va jignesc ci doar am vrut sa va ating la o coarda sensibila. Se pare ca am reusit.
  2.Campania s-a terminat. Raducanu a cistigat dupa o campanie cu o mobilizare fara precedent inpotriva unui simplu primar de comuna mica. Au fost mobilizati la Baru presedintele consiliului judetean, 51 de primari din judet, sefii filialelor judetene ai PNL,PSD, PC, PRM, Mariana Campeanu, senatorul Dan Radu Rusanu, Realitatea TV, Antena 3, HD TV, presa scrisa locala si nationala. S-au folosit amenintari, santaj, atac la persoana, cumparare (DA!!!) de voturi, promisiuni desarte. Toate impotriva unui singur om, care le-a facut fata cu demnitate.
  Cum a fost posibil sa cistige Raducanu? Inseamna ca are calitati deosebite, care au fost apreciate de alegatori. Va provoc si pe dumneavoastra, ca un valoros jurnalist ce sunteti, sa descoperiti aceste calitati si realitati. Doar daca doriti si vi se permite de catre proprietarii ziarului.
  Cu stima

 16. alex gruian spune:

  Draga domnule Depanator, proprietarii ziarului imi permit orice. Am abordat ce subiect am vrut, cum am vrut, cand am vrut. Sa le dea Dumnezeu sanatate, ca nu pot spune un cuvant rau despre ei, pentru ca nimeni, niciodata, la acest ziar, nu mi-a spus ce sa scriu. Si scriu de prin 2006, parca, aproape zi de zi. Singurul loc unde am fost cenzurat a fost Televiziunea Romana, de catre – atentie! – Paul Soloc si Rodica Culcer. Dar Soloc mi-a facut odata si un mare bine – sa trecem…
  Cum are omul alte opinii in afara celor ale dvs., gata, e vandut, controlat, etc. Fals! Daca dvs. il sustineti pe Raducanu, inseamna ca sunteti vandut lui sau PD-L? Poate e doar opinia dvs., buna, rea, cum o fi, formata pe baza observatiilor. Asa si la mine…Aluziile in exces va descalifica si va acuza, stiti vorba aia…Ori dvs. pareti om educat, imi place sa cred ca scrieti din convingere, nu pentru ca sunteti cumparat sau asa vi s-a ordonat. Vedeti, eu sunt un democrat…:)
  A castigat Raducanu, sa fie sanatos, nu eu trebuie sa-i descopar calitatile si defectele. O vor face cei care l-au ales. In alta ordine de idei, implicarea copiilor in campanie (ca, vorba aia, asta era subiectul editorialului)e regreatabila, oricat de mult l-ar iubi pe Raducanu. Imi aduce aminte de pionierii care il iubeau si ei pe tovarasu’… Nici un fel de aluzie la persoane.
  Sa auzim de bine, cu consideratie, Alexandru GRUIAN

 17. Depanator TV spune:

  Multa sanatate domnule Gruian.
  Tot ce astept de la dumneavoastra ca de la un formator de opinii este cat mai multa echidistanta si neutralitate. Ma deranjaza manipulatorii (nu cred ca este cazul dumneavoastra), chiar daca in spate au un rationament solid si o argumentatie puternica, dar prin mici omisiuni sau denaturari viciaza concluzia pe care o induc publicului tinta. Insa aceasta este menirea unui jurnalist: sa se joace cu cuvintele!
  Cu stima

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
S-au uitat de la fereastră cum le curăţă mizeria

O armată de muncitori ai municipalităţii Petroşani a fost mobilizată pentru a curăţa spaţiile dintre blocurile aflate în centrul oraşului....

„Cetate“ este la putere în lotul României

Cinci dintre cele 13 gimnaste din noul lot naţional de junioare, care se pregăteşte, începând din această săptămână, la Centrul...

Suspiciune de incest şi pedofilie, în incinta Schitului Sf. Nicolae

Tatăl a două fetiţe, în vârstă de trei, respectiv patru ani, este suspectat că şi-a abuzat sexual copilele. Înfiorător este...

Închide