Nu cred în noua Lege a Educaţiei

10 ianuarie 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Modificările aduse la Legea Educaţiei nu sunt pe placul sindicaliştilor din învăţământ, care au fost surprinşi să vadă că magistraţii de la Curtea Constituţională au aprobat noile prevederi legale.

Sindicaliştii sunt de  părere că noua Lege a Educaţiei le va da doar  bătăi de cap şi spun că nici măcar nu ştiu în ce formă a fost aprobat actul normativ.
„Noi ne aşteptam ca de la Curtea de Casaţie să primim un răspuns favorabil, a fost o surpriză neplăcută pentru noi, având în vedere că au fost situaţii când alte legi au fost declarate neconstituţionale. Aşteptăm să vedem reacţiile vizavi de legea care se dezbate acum, o lege care are foarte multe amendamente ce aparţin unor cadre didactice. Noi, la ora aceasta, nu ştim nici care formă a legii a fost aprobată. Dar mai multe vom putea spune în momentul în care ne vom întâlni cu ceilalţi colegi din judeţ”, a declarat Rodica Dojcsar, secretarul general al Sindicatului de Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara.
Reprezentanţii sindicatelor sunt sceptici în privinţa faptului că noua lege ar revoluţiona învăţământul. „Noi tot aşteptăm de ani buni ca sistemul de învăţământ să fie revoluţionat, dar efectele nu se pot vedea într-un timp scurt. Adevărata reformă va începe cu elevii care vor intra la toamnă în clasa I. Iar la această lege, sunt conştientă că vor fi aduse noi amendamente, în funcţie de cine este la putere”, a mai spus Dojcsar.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. tavi spune:

  Sunt “DRAGUTI” cei de la sindicatele din invatamint!
  Dar dupa atitia ani de “huzur” cu toate legile de tip socialist, din invatamint, la ora actuala nu mai au altceva de facut, decit sa aplice LEGEA !
  A venit timpul ca sa se implice si comunitatea locala in invatamint.
  Sa hotareasca consiliul local al DEVEI , cite scoli sa fie in ORAS si nu pe cai oculte sa traga sforile fiecare director, in functie de relatiile pe care le are.
  Este timpul sa se cearna valorile! Scolile si dascalii buni , vor avea elevi, ceilalsti vor plinge pe la sindicate !!!

 2. abcdef spune:

  tavi, frate, du-te si te culca, ai discurs basescian. habar nu ai pe ce lume traiesti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cantonament în Parâng

Echipa de fotbal Universitatea Petroşani este singura grupare de Liga a IV-a din Valea Jiului, care îşi permite din punct...

Mai puţini de la un an la altul

În ultimii 15 ani, populaţia Văii Jiului a scăzut cu peste 30.000 de locuitori.

Meci de gală la Petrila

Arena de popice din Petrila va găzdui pe data de 29 ianuarie 2011, de la ora 13:00, un meci special...

Închide