Investitor austriac, trimis în judecată

10 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Andreea Lazăr

Investitorul austriac, Georg Hocevar (foto) a fost trimis în judecată de procurorii hunedoreni pentru export ilegal de obiecte de patrimoniu. Acesta este cercetat într-un dosar de export ilegal de locomotive.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002 – 2005, austriacul a achiziţionat utilaje pe care ulterior le-a exportat ilegal, prejudiciul fiind de 158.000 de euro.

Se pare că investitorul austriac ar fi obţinut de la Direcţiile Judeţene de Cultură Hunedoara şi Cluj, avize de export, cu toate că utilajele nu au fost expertizate în prealabil. Este vorba despre şase locomotive cu abur, dar şi piese de schimb pentru acestea, pe care Georg Hocevar le-ar fi exportat în Austria. Două dintre locomotive fac parte dintr-o serie unicat, fabricate special pentru România în anul 1908. Cetăţeanul austriac, Georg Hocevar este administrator al unei societăţi comerciale din Crişcior, care se ocupă cu confecţii de profile şi armături metalice, utilaje industriale de transport, construcţii şi lucrări metalice şi realizarea de piese turnate şi forjate.

Poliţiştii, acuzaţi de intimidare

Austriacul i-a acuzat pe anchetatori că au încercat să-l intimideze în timpul audierilor, punând un craniu de om pe masă. Acuzaţiile sunt însă contrazise de conducerea IPJ Hunedoara, care spune că s-au efectuat cercetări în acest sens, iar afirmaţia austriacului nu se confirmă. „În urmă verificărilor efectuate de noi, aspectele sesizate de Georg Hocevar nu se confirmă. Domnul Hocevar nu doreşte decât să-l discrediteze pe poliţistul care s-a ocupat de caz, subcomisarul Nicolae Popa, care de altfel, este un poliţist foarte experimentat şi candidează la titlul de Poliţistul Anului 2010”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, inspectorul şef al IPJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nu cred în noua Lege a Educaţiei

Modificările aduse la Legea Educaţiei nu sunt pe placul sindicaliştilor din învăţământ, care au fost surprinşi să vadă că magistraţii...

Cantonament în Parâng

Echipa de fotbal Universitatea Petroşani este singura grupare de Liga a IV-a din Valea Jiului, care îşi permite din punct...

Mai puţini de la un an la altul

În ultimii 15 ani, populaţia Văii Jiului a scăzut cu peste 30.000 de locuitori.

Închide