EvenimentFlash

Nu au reusit sã mituiascã politistii

01 mita la politist

Sorina Popa

Sâmbătă, doi tineri din Arad, opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere Hunedoara, pe DN 7, la Leşnic, au vrut să-i mituiască pe oamenii legii. Nu au avut însă cu cine negocia, deoarece poliţiştii nu au cedat tentativei de mituire.
Autoturismul era condus de Ion M., de 34 de ani, din comuna Păuliş, judeţul Arad şi aparţinea fratelui acestuia,  Sorin. M., de 32 de ani, pasager. În urma verificărilor, agenţii de poliţie au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului avea termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care cei doi au fost invitaţi la sediul IPJ Hunedoara, în vederea întocmirii documentelor legale.
În drum spre sediul poliţiei, cei doi bărbaţi le-au promis poliţiştilor diferite sume de bani, sperând în acest fel că îi vor convinge să nu le întocmească dosar de cercetare penală. Cei doi agenţi de poliţie şi-au anunţat superiorii, care au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru efectuarea cercetărilor, iar ulterior, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul acestei instituţii şi cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Hunedoara, au luat măsuri urgente pentru organizarea flagrantului.
Ajunşi la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere, cei doi arădeni le-au oferit poliţiştilor suma de 350 lei, pentru ca aceştia să nu ia împotriva lor măsurile prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii au refuzat mita, iar pe numele celor doi arădeni a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, conducătorul auto va fi cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, iar proprietarul maşinii, pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.