EvenimentFlash

Nu au mai ajuns în Italia, ci la spital

01 acros 

Sorina Popa
Dan Terteci

Ieri, un grav accident de circulaţie s-a produs pe DN7, la intrarea în Deva dinspre Simeria, în dreptul fabricii de biciclete. Un autocar plin cu pasageri a acroşat un camion, care staţiona pe banda de refugiu. Un număr de 12 pasageri au ajuns la spital, doi dintre ei în stare gravă.  Autocarul de la Atlassib se îndrepta spre Italia.

O fetiţă, printre răniţi
Potrivit comisarului şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, la intrarea în Sântuhalm, şoferul a pierdut controlul volanului, după ce a adormit, izbindu-se violent de un camion, pe care l-a aruncat într-un şanţ. Autocarul a continuat să ruleze încă 200 de metri, cu partea din dreapta distrusă şi cu pasagerii loviţi şi încarceraţi. Pompierii, descarcerarea şi mai multe echipaje de la Ambulanţă şi SMURD au intervenit de urgenţă, într-o acţiune contracronometru. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenentul Anemona Doda, “răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul din Deva. Unul dintre ei este o fetiţă de trei ani”. Unii pasageri ei au fost supuşi unor operaţii chirurgicale.

Au reclamat că aveau un singur şofer
Mai mulţi călători din autocar au reclamat faptul că exista un singur şofer pentru această cursă. „Şoferul, Emil Mateiu, în vârstă de 39 de ani, din Timişoara, posesor al permisului de conducere din 2006, a adormit la volanul autocarului. El a fost unul dintre răniţii care au fost transportaţi la Secţia de urgenţă a spitalului din Deva. Conducătorul vehiculului nu avea copilot, la momentul accidentului. Însoţitorul său de bord urma să fie preluat de la Timişoara”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Şoferul vinovat de accident mai avea la activ trei amenzi, pentru că a circulat cu viteză mare. Autoritatea Rutieră Română–Hunedoara a stabilit că diagramele celor două maşini implicate în accident sunt în regulă, Inspectorii ARR vor face verificări la firma de transport, pentru a stabili dacă şoferul timişorean a mai condus alte maşini, pe distanţe lungi, în noaptea precedentă.

La muncă, în Italia
După şocul suferit, pasagerii care au scăpat nevătămaţi au fost găzduiţi de o societate comercială din zonă. Au primit apă şi au putut să se liniştească după evenimentul prin care au trecut. Ei au aşteptat alt autocar care să-i preia, pentru a-i duce în Italia, deoarece toţi trebuie să ajungă la muncă.
Pe numele şoferului vinovat a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura