Novak Djokovic vrea să fie antrenor

Acest lucru l-a declarat Novak Djokovic (foto), numărul unu mondial, presei din ţara sa, după victoria sa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris. El intenţionează să devină antrenor după retragerea din activitatea sportivă și să le transmită celor pe care îi va pregăti, din cunoștiințele acumulate în cariera sa de jucător.
„Încerc să transmit noilor generaţii tot ceea ce am învăţat. Cunoaşterea poate fi un blestem dacă nu o foloseşti. Ce ar trebui să fac după ce mă voi retrage, să o iau cu mine în mormânt, astfel încât cei care vin după mine să nu poată beneficia de filosofia, metodele de lucru şi abordarea mea? Pentru mine, este logic ca următorul pas să fie acela de a transmite cunoştinţele mele altora. Mă văd în diferite roluri în viitor şi mă bucur că mă pot dezvolta şi ca antrenor”, a mai spus sârbul.
În urma succesului de la Paris ,unde l-a învins în trei seturi pe rusul Daniil Medvedev (locul 2 ATP) sârbul şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul ATP la final de an, pen­tru a şaptea oară în cariera sa (un record).
Novak Djokovic va participa la Turneul Cam­pionilor de la Torino, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, programată între 14 şi 21 noiembrie, înainte de a conduce Ser­bia la turneul final al Cupei Davis (25 noiembrie – 5 decembrie), unde campioana din 2010 îşi propune să câştige al doilea trofeu în această competiţie rezervată echi­pelor naţionale masculine.
Prezenţa actualului lider mondial la Aus­tra­lian Open, primul turneu de Mare Şlem al anu­lui, programat în luna ianuarie la Mel­bourne, rămâne în continuare sub semnul întrebării, după ce Djokovic a refuzat în mod repetat să dezvăluie dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19, o condiţie obligatorie pentru participare la turneu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.