Sport

Copiii, atrași să joace fotbal

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara a inițiat un nou proiect. Este vorba despre „Caravana fotbalului hune­do­rean” prin care se dorește redes­co­pe­rirea pasiunii pentru fotbal, creșterea a­trac­tivității acestuia în mediul rural, pre­cum și creșterea numărului de practicanți ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiție județeană.

Ambiție și perseverență
O primă acțiune s-a desfășurat la Luncoiu de Jos, cu participarea a 75 de copii incluși în competiția juniorilor U9. La eveniment a asis­tat și primarului comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud, dar și renumitul fotbalist al Cor­vinului Hunedoara, Dan Stroia, com­po­nent al echipei din perioada de glorie, bifând la nivelul Ligii 1 nu mai puțin de 139 de jocuri. Stroia este în prezent directorul sportiv al CS Hunedoara.
Promotorul acestui nou proiect fotbalistic, Daniel Stroia, a declarat:”O inițiativa demnă de lăudat a Asociației Județene de Fotbal Hu­nedoara, prin care se dorește pro­mo­va­rea fotbalului în mediul rural. Să nu uităm că, în decursul anilor, foarte mulți sportivi, in­clu­siv fotbaliști, au provenit de la țară. Au făcut sacrificii, sigur a fost greu, dar au răzbit. Chiar din aceasta zonă a plecat în fotbalul mare ca jucător apoi ca antrenor, Florin Ma­xim, actualul antrenor al echipei hune­do­rene. Trebuie doar ambiție și perseverență”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura