Noul administrator public al municipiului Deva

11 martie 2015 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie, Ultima Ora

05 Laura Chinci  Natalia Bumbac

Primăria Deva a organizat zilele acestea concursul pentru ocuparea funcţiei de administrator public al municipiului, rămasă vacantă după demisia lui Mihai Mica. La examen, s-a înscris un singur candidat. Este vorba de Laura Chinci Sibişan (foto), care deţine în prezent funcţia de consilier la biroul primarului. Ea este preşedinte interimar al Organizaţiei din Deva a Partidului Conservator.

În data de 9 martie, Laura Chinci Sibişan a susţinut proba scrisă la care a obţinut 91 de puncte, punctajul minim pentru promovarea testului fiind de 70 de puncte. Ieri, a avut loc ultima probă din concurs, respectiv interviul, la care candidata a obţinut un punctaj de 96,89 de puncte. Urmează ca astăzi, după epuizarea celor 24 de ore alocate depunerii contestaţiilor, să se întocmească procesul verbal prin care se va constata că Laura Chinci Sibişan a promovat examenul şi, cel mai probabil, va fi numită pe postul de administrator public al municipiului Deva. Din comisia de examinare au făcut parte Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva, Laura Sârbu, secretar al municipiului Deva, Dan Stoian, administrator public al judeţului Hunedoara, Diana Maria Felea, şef Birou Resurse Umane Primăria Deva.
Demisia din luna noiembrie 2014 a fostului administrator public al municipiului Deva, Mihai Mica, a survenit după declanşarea conflictului legat de locuinţele sociale din blocurile ANL. Acesta îi acuza pe consilierii locali că votează în „necunoştinţă de cauză” rezilierea şi mai apoi repunerea în vigoare a contractelor încheiate cu chiriaşii rău-platnici din blocurile ANL. Fostul administrator public s-a retras din funcţie în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, atunci când au fost lansate o serie de atacuri dure la adresa sa din partea adversarilor politici. Mihai Mica ocupă în prezent funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PC, după ce fostul lider al organizaţiei, primarul Devei, Petru Mărginean, a trecut la liberali.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mihai Mica spune:

  Felicitari pentru castigarea concursului de ocupare a postului de administrator public! Este un post de maxima responsabilitate! Sa ai parte de sanatate ca este mult de munca sa rezolvi problemele urbei.Te avertizez ca vei avea o sarcina grea, in primul rand din randul unor angajati din cadrul institutiei administratiei care nu au reactie pozitiva la schimbare in folosul cetatenilor. Succes si inca o data, sincere felicitari! Sa nu dezamagesti!

 2. Un Devean spune:

  Ce chestie…ce mult seamana examenul asta cu cel de la Protectia Copilului…DNA-ul când vine si pe la Deva? Ar avea ceva de lucru si pe la Primarie

 3. echilibrium spune:

  Uite asa ne batem joc de idea de Administratie. Noi latinii NICIODATA nu vom avea dezvoltare sanatoasa si durabila. Pentru ca nu suntem capabili sa invatam nimic din istorie. Suntem sengvini pana-n maduva oaselor. Numim copii in ministere si in varful puterii, chiar suntem in stare sa “organizam” concursuri pentru a ne ameti constiinta. Ne recitam slogane sforaitoare in oglinda in baie cu “prospetimea si avantul tineretului”. Oameni buni, un concurs cu “un singur candidat” este clar de ochii lumii. Personal, nu am nimic cu domnisoara, dar principial … ?!! Apropos, in afara de intrebari seci cu raspunsuri memorate, ce o recomanda pe tanara aceasta din mapa profesionala ?!!
  Oricum din experienta, se pare ca domnul primar are tendinta de a-si schimba consoartele, partidele, prietenii, etc., dupa cum i se pare oportun. Poate ca acest oras, acest judet, si aceasta tara isi merita soarta. Dumnezeu sa aiba mila de noi de toti, ca nestiutori si neputinciosi suntem.

 4. Realitatea Hunedoreană spune:

  echilibrium mare dreptate ai dar dacă ai privi ce membrii fac parte din comisie ai realiza că OVIDIU MOȘ nu a avut întrebări pentru că dormea iar Laura Sârbu își număra banii primiți pentru concursul postului de administrator al municipiului.Vezi tu noi suntem niște proști care plătim taxe și impozite ca să vedem cum fac ei concursuri pe posturi plătite de noi.
  Responsabil?Ăla pe care nu-l va mai alege nici dracu

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Casa de Ajutor Reciproc EUROPA Hunedoara – trecut, prezent şi viitor

Cunoscută de-a lungul timpului drept Casa de ajutor reciproc a salariaţilor din Combinatul Siderurgic Hunedoara, CAR EUROPA are o istorie...

Gura lumii 11.03.2015

Vorbesc gurile rele că un consilier local de la o comună de pe malul Mureşului a trecut prin multe în...

Bulina neagră 11.03.2015

Ovidiu Pleşcan, proxenet din Valea Jiului

Închide