Noua Secţie de Pediatrie din Deva a intrat în linie dreaptă!

11 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Lucrările de amenajare a noii Secţii de Pediatrie a spitalului din Deva vor intra în ritm alert după aprobarea bugetului. Funcţionarea secţiei într-o clădire situată în afara incintei principale are numeroase neajunsuri în ceea ce priveşte asigurarea accesului pacienţilor la serviciile generale ale spitalului. Actuala locaţie nu poate oferi condiţiile pe care ni le dorim pentru cei mici, susţin cei din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Suprafaţă suficientă
Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, Secţia de Pediatrie va funcţiona la etajul al IV-lea în blocul principal al corpului central al spitalului. Suprafaţa este suficientă pentru a asigura o spitalizare în condiţii moderne a micilor pacienţi şi a aparţinătorilor acestora. „Proiectul de modernizare şi extindere a spaţiilor în care va funcţiona Secţia de Pediatrie va reflecta în mod corect grija noastră, a Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru sănătate“, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

Trei nuclee, în funcţie de vârstă
În anul 2018, constructorul a ridicat structura de rezistenţă, a făcut acoperişul, a montat tâmplăria, iar în prezent lucrează la amenajările interioare. Au fost montate aparatele de climatizare, instalaţiile electrice şi de apă, au fost montate uşile şi obiectele sanitare. Structura funcţională a noii secţii s-a realizat pe principiul separării pe trei nuclee, în funcţie de vârsta pacienţilor (0-3 ani, 3-6 ani şi 6-14 ani). Prima grupă va avea 12 paturi, plus tot atâtea paturi pentru însoţitori, grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultaţii şi tratamente şi un filtru de acces. Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi, plus încă 20 pentru aparţinători, saloane cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente şi consultaţii. Grupa 6-14 ani va avea 13 paturi, salon pentru însoţitori, oficiu alimentar şi o sală de mese, cabinete pentru consultaţii şi tratamente.
„La nivelul conducerii Spitalului Judeţean Deva, mutarea secţiei de Pediatrie este o prioritate la fel cum, la nivelul întregii unităţi medicale, asigurarea celor mai bune condiţii şi servicii medicale este o preocupare zilnică“, a afirmat Delia Băda, managerul SJU Deva.
Secţia va asigura şi servicii de investigaţii medicale, endoscopie, neurologie, EKG, ecograf, dar în acelaşi timp va dispune şi de un loc de joacă pentru cei mici. Oficialii estimează că noua secţie va deveni operaţională în trimestrul IV al acestui an. Investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 12.04.2019

Petre Alexandru Balazs,  de 19 ani, din Hunedoara Pentru că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare...

Bulina albă, 12.04.2019

Dr. ing. Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani Pentru că institutul pe care îl conduce a fost ales, alături...

Gura lumii, 12.04.2019

Vorbesc cârcotaşii că o duduie cu funcţie nu prea ştie să-şi facă treaba la birou aşa cum scrie în fişa...

Închide