Noua Republicã, prima mişcare politicã nãscutã pe Internet

Sorina Popa

Mihail Neamţu (foto), iniţiatorul mişcării Noua Republică, a declarat, ieri, la Deva, că o nouă Constituţie este absolut necesară.
Licenţiat în filosofie şi în teologie ortodoxă, în vârstă de 33 de ani, Neamţu susţine că în primăvara acestui an, mişcarea lansată de el va deveni partid politic. „Este necesar să ne despărţim de regimul constituţional al lui Ion Iliescu şi Antonie Iorgovan. Avem nevoie de o Nouă Republică, a românilor de pretutindeni. Noi suntem prima mişcare din România care s-a născut pe Internet”, a declarat Mihail Neamţu.
Iniţiatorul Noii Republici a afirmat că membrii acestei mişcări vor să ceară limitarea mandatelor de primari şi preşedinţi de consilii judeţene la două, „pentru ca reţelele baronilor să nu se poată dezvolta, scăderea numărului de consilieri locali, de la 40.000, câţi sunt în prezent, la doar 20.000, deoarece populaţia a scăzut în România, reducerea imunităţilor politicienilor”.

Tineri brilianţi, dar şi oameni simpli

“Avem tineri brilianţi în echipă, majoritatea sub 40 de ani: Mihnea Vasilache – broker cu experienţă la Londra, Daniel Scarlat – om de afaceri, fost director la «Domo», Dragoş Radu – expert în probleme de migraţie, Sorin Tunaru – cercetător la Heidelberg, dar şi oameni obişnuiţi. Vom lansa câteva documente programatice pe Sănătate, Educaţie, Reforma administrativă – ele vor schiţa politicile de centru-dreapta ale Noii Republici. Suntem o platformă pro-business, cerem reducerea birocraţiei şi, direct proporţional, a fiscalităţii. Se pare că mesajul nostru îi trezeşte pe români. Există un exemplu pe care putem să-l urmăm, este vorba de TOP 09 în Cehia – partid care, într-un singur an, a câştigat peste 15 la sută”, a adăugat Neamţu.

6 comentarii la „Noua Republicã, prima mişcare politicã nãscutã pe Internet

  • 8 februarie 2012 la 7:38
    Legătură permanentă

    filosof si teolog , 33 ani , la 26 de ani ai terminat facultatile , pana la 33 de ani ai castigat experienta formidabila , si tu si brokerii si ex directorii domo si cercetatori in migratie si mai ce , halal noua republica , poate vreti si regionalizare , mai bine ar trebui sa incercati varianta republica de la ploiesti , falansterul de la boldesti scaieni sa vedeti cum merge afacerea la nivel microeconomic , studiati si sistemele marginale din economie , cititi pe Arthur F Burns -Reflections of an Economic Policy Maker , mai vedeti si cum e cu teoria deciziilor financiare la Washington , la Londra sau Tokyo si dupa aia mai cautati posturi caldute de pastori ai turmelor debusolate din East Europe ,vivat nova republica , poate si vivat nova partia komunishta , halal teologi si filosofi.

  • 8 februarie 2012 la 13:43
    Legătură permanentă

    Falanster e genul care critica tot fara sa fi facut nimic. Crezi ca acele carti enumerate le-ai citit doar tu? Ocosule.. :))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.