Noua generaţie a gimnasticii româneşti, în concurs la Deva

11 x 1 Larisa-Laura-medalii1Ciprian Marinuţ

Cele mai bune gimnaste junioare din ţară vor concura la finalul săptămânii, la Deva, în „casa gimnasticii”, în cadrul Campionatului Naţional Individual al Junioarelor. Competiţia va avea loc la Sala Sporturilor şi va pune la bătaie titlurile de campioane la nivel de junioare III, II şi I.

Schimbul de mâine al gimnasticii
Întrecerea va alinia la start tot ce are mai bun gimnastica din România la nivel de junioare la cluburi şi Loturi Naţionale, sportive de la care se aşteaptă revigorarea acestei discipline după „accidentul” de la Campionatul Mondial din Scoţia. Lupta pentru medalii, pentru afirmare şi pentru a deveni parte al „schimbului de mâine” pentru Lotul Olimpic al senioarelor se va desfăşura sâmbătă, 6 noiembrie şi duminică, 7 noiembrie. În prima zi este programat concursul individual compus, după următorul program: junioare III, nivel II, de la 9.55 la 11.35; junioare II, nivel III, de la 13.05 la 14.35; junioare II, nivel IV, de la 16.00 la 17.20 şi junioare I, de la 18.40 la 20.00. A doua zi, vor avea loc finalele pe aparate la toate categoriile, de la ora 10.20 la 12.35. Competiţia este organizată de Federaţia Română de Gimnastică, împreună cu CNS „Cetate” Deva şi DJTS Hunedoara, şi cu sprijinul sponsorilor şi autorităţilor locale. Intrarea publicului va fi liberă.

Sportivă de la CNS „Cetate”, în top opt mondial
Gimnasta Laura Jurca (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva, s-a clasat pe locul opt în finala la individual compus de la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow, în care Larisa Iordache (Dinamo Bucureşti) a cucerit medalia de bronz. Debutantă la o competiţie de top a senioarelor, gimnasta clubului din Deva „creată” de antrenoarea Adela Popa s-a clasat cu mult înaintea unor gimnaste consacrate ale lumii şi pare a fi lidera noii generaţii a gimnasticii româneşti. Laura Jurca, debutantă la un Campionat Mondial, a început concursul la sol, cu 13.900, iar apoi a reuşit un 15.133 la sărituri şi a trecut pe locul şapte la general, după două rotaţii. Sportiva descoperită şi promovată la Lotul Olimpic de antrenoarea Adela Popa a obţinut 13.733 la paralele, menţinând poziţia a 7-a, şi a încheiat cu un 13.966 la bârnă, pentru un total general de 56.732 şi locul opt în finala mondială. „Pentru Laura, secretul nu a fost doar constanţa, ea s-a autodepăşit la Glasgow, având cele mai bune evoluţii din cariera ei la sărituri, bârnă şi paralele! Este deja în top 8 mondial. Arbitrii nu o vor mai putea ignora”, a notat un site specializat pe gimnastică. „Bravo Laura, respect Larisa! Larisa e ea însăşi, extraordinară, dar şi Laura pe locul opt mondial e excelent şi motivant pentru ea!”, a notat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva, pe contul personal de Facebook.

One thought on “Noua generaţie a gimnasticii româneşti, în concurs la Deva

  • 3 noiembrie 2015 la 11:45
    Permalink

    rog sa rectificati!!! 6 noiembrie nu este sambata,asa cum nici 7 noiembrie nu e duminica!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.