Nou record, noi medalii

2 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Triplusaltista Andreea Todereanu de la C.N.S.- C.S.S. „Cetate” Deva şi-a îmbunătăţit recordul personal în sală, „zburând” 13.08 metri, faţă de 13.03, cât reuşise maximum înainte, şi a devenit campioană naţională la tineret şi medaliată cu bronz la seniori.

La trântă cu emoţiile şi „spuma“ atletismului

Andreea Todereanu este şi în acest an lidera atletismului hunedorean, după ce în 2009 a fost campioană Balcanică, medaliată la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi ocupantă a locului trei în clasamentul sportivilor hunedoreni ai anului. Sportiva de la C.N.S.- C.S.S. „Cetate” Deva, antrenată de Nicolae Alexe, a fost singura atletă hunedoreană prezentă pe podium la ediţia 2010 a Campionatelor Naţionale de Tineret şi Seniori, desfăşurată la finalul săptămânii, la Bucureşti. Todereanu s-a luptat de la egal la egal cu „spuma“ atletismului românesc, a stabilit un nou record personal în sală şi a cucerit două medalii: aur la tineret (categoria ei de vârstă) şi bronz la senioare. „Andreea a avut ceva emoţii, pentru că era la primul concurs în compania seniorilor, iar la întrecere au fost prezenţi cei mai valoroşi din ţară, întrucât Naţionalele au avut rol de selecţie pentru participarea la Mondiale. Chiar de la prima încercare, Andreea şi-a îmbunătăţit recordul personal în sală cu cinci centimetri şi a fost pe podium atât la tineret, cât şi la seniori. Rezultatul e bun, iar drumul pe care se află Andreea e ascendent”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

„Ţinteşte” Mondialele

Obiectivul principal al sportivei de la „Cetate” Deva în 2010 este acela de a prinde un loc în echipa României, care va merge la Campionatele Mondiale de junioare I. „Competiţia lumii se va desfăşura în acest an în Canada, în perioada 20-25 iulie, iar Federaţia va asigura participarea la întreceri doar pentru sportivii cu şanse la medalii, din cauza costurilor ridicate ale deplasării. Din acest motiv, trebuie ca Andreea să ajungă să sară 13.40 – 13.50, pentru a putea fi competitivă pe plan internaţional şi a fi sigură că va fi selecţionată în lotul României pentru Mondiale”, a spus Alexe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şoferiţele, „sancţionate” cu mărţişoare de poliţişti

Nu le-au amendat, aşa cum se aşteptau, ci, pentru fiecare femeie aflată în trafic, în zona Pieţei Centrale, poliţiştii au...

Noi expertize în cazul Gorbunov

Serghei Gorbunov (foto), cercetat pentru o tâlhărie, comisă în Deva, în urmă cu şapte ani, a fost adus din nou...

Minerii primesc o mică avere, dacă se disponibilizează

Începând cu 1 aprilie 2010, 1.600 de mineri de la cele şase exploatări din Valea Jiului, vor fi concediaţi şi...

Închide