Nou record naţional pentru Marincu

11 x 1 Florentina+MarincuCiprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS Cetate Deva, a stabilit un nou record naţional la săritura în lungime, de data aceasta la nivel de junioare I. Sportiva în vârstă de 18 ani de la CNS CSS „Cetate” Deva a sărit 6,67 metri, depăşind astfel cu cinci centimetri vechiul record naţional. Cu această performanţă, ea s-a clasat pe locul doi în finala probei de senioare din cadrul Campionatului Naţional de Atletism în sală.

Specialistă în recorduri
În 2013, Florentina Marincu a bătut de mai multe ori recordul naţional al României la nivel de junioare II şi l-a deţinut pe cel european la această categorie de vârstă. „Este prima săritură peste 6,60 reuşită de Florentina şi este cu cinci centimetri mai valoroasă decât vechiul record al României, la nivel de junioare I, care era 6,62 metri”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe, imediat după ce sportiva deveană a efectuat controlul doping. Recordul naţional al României la nivel de senioare este de 6,99 metri şi a fost stabilit de Mirela Dulgheru în 23 ianuarie 1993, iar la nivel de tineret, este de 6,94 metri şi aparţine sportivei Anişoara Cuşmir din data de 19 februarie 1983.
Florentina a început concursul cu o săritură de 6,40 metri, a sărit 6, 48 metri la a doua încercare, a zburat 6,67 metri la a treia săritură, iar apoi a avut trei sărituri depăşite. „Nu sunt foarte convins că ultimele sărituri au fost depăşite cu adevărat, dar acum nu mai contează”, a precizat Nicolae Alexe. Pe primul loc s-a situat Alina Rotaru (Steaua – 21 de ani) cu o săritură de 6,68 metri, iar pe locul trei a fost Cornelia Deiac (CSU Oradea – 26 de ani) cu 6,51 metri. În cadrul aceleiaşi întreceri, Andra Borota (CNS Cetate) a ocupat locul nouă, cu o săritură de 5,29 metri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.