Nou record național pentru Florentina Marincu

Ciprian Marinuț

securedownload

Atleta Florentina Marincu, de la CNS Cetate Deva, a stabilit, duminică, un nou record național la săritura în lungime, de data aceasta la nivel de junioare I. Sportiva în vârstă de 18ani de la CNS CSS „Cetate” Deva a sărit 6,67 metri depășind astfel cu cinci centimetri vechiul record național. Cu această performanță ea s-a clasat pe locul doi în finala probei de senioare din cadrul Campionatului Național de Atletism în sală.

În 2013, Florentina Marincu a bătut de mai multe ori recordul național al României la nivel de junioare II și l-a deținut pe cel european la această categorie de vârstă. „Este prima săritură peste 6,60 reușită de Florentina și este cu cinci centimetri mai valoroasă decât vechiul record al României, la nivel de junioare I, care era 6,62 metri”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe, imediat după ce sportiva deveană a efectuat controlul doping. Recordul național al României la nivel de senioare est de 6,99 metri și a fost stabilit de Mirela Dulgheru în 23 ianuarie 1993, iar la nivel de tineret este de 6, 94 metri și aparține sportivei Anișoara Cușmir din data de 19 februarie 1983.

Florentina a început concursul cu o săritură de 6,40 metri, a sărit 6, 48 metri la a doua încercare, a zburat 6,67 metri la a treia săritură, iar apoi a avut trei sărituri depășite. „ Nu sunt foarte convins că ultimele sărituri au fost depășite cu adevărat, dar acum nu mai contează”, a precizat Nicolae Alexe. Pe primul loc s-a situat Alina Rotaru (Steaua – 21 de ani) cu o săritură de 6,68 metri, iar pe locul trei a fost Cornelia Deiac (CSU Oradea – 26 de ani) cu 6,51 metri. În cadrul aceleiași întreceri, Andra Borota (CNS Cetate) a ocupat locul nouă, cu o săritură de 5,29 metri.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare