INCREDIBIL! Pe numele criminalului din Lupeni exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. DE CE NU L-AU PUS ÎN APLICARE POLIŢIŞTII?

Mircea Lepădatu

criminal-lupeniMaximilian Gânju

 De necrezut. Pe numele lui Lucian Marcu (foto), bărbatul din Lupeni care şi-a căsăpit, sâmbătă noaptea, concubina de 22 de ani, cu 14 lovituri de cuţit, exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, dar care nu a fost pus în aplicare. Dacă acest mandat ar fi fost pus în aplicare după ce criminalul s-a întors în ţară, probabil că victima sa, Nicoleta Farcaş, ar mai fi trăit şi astăzi.

Condamnat în ţară la doi ani de închisoare

Lucrurile stau în felul următor. În 15 octombrie 2013, Lucian Marcu a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la doi ani de închisoare pentru furt calificat. Sentinţa a rămas definitivă, deoarece Marcu n-a făcut recurs, el aflându-se în acea perioadă în puşcărie în Italia, unde executa o pedeapsă pentru tâlhărie. Deci, Judecătoria a emis, aşa cum prevede legea, pe numele lui Lucian Marcu, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe care l-a trimis la Poliţia municipiului Vulcan, unde acesta avea domiciliul, ca să fie pus în aplicare. Numai că Marcu se afla în puşcărie, în Italia.

S-a emis mandat de arestare european

Fiindcă Lucian Marcu se afla închis în Italia, cei de la IPJ Hunedoara au făcut demersurile necesare pentru eliberarea unui mandat de arestare european. Mandat care, potrivit comisarului şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara – a fost eliberat în luna ianuarie 2014. Trecându-se la executarea mandatatului european de către italieni, aceştia au constatat că între timp, Marcu a fost pus în libertate şi a dispărut din Italia. În această situaţie, conform procedurilor – ne-a declarat şeful IPJ Hunedoara – s-a trecut la demarare activităţilor de urmărire internaţională, Lucian Marcu fiind introdus în baza de date SINS. Odată, introdus în SINS, acesta putea fi reţinut oriunde în Europa. Nu se ştie cu exactitate, şi acest lucru cu siguranţă trebuie să-l verifice cei de la IPJ Hunedoara, când a fost introdus criminalul din Lupeni în SINS. După ce a intrat în România sau înainte? Şi cum a intrat în ţară?

Stătea de o lună în Vale, dar poliţiştii nu l-au văzut

Oricum Marcu a ajuns acasă, în Valea Jiului. Şi de aici încep întrebările. Cei de la Poliţia Vulcan, care ar fi trebuit să-l aresteze urgent, susţin că acesta n-a stat în Vulcan, deoarece l-au tot căutat şi nu l-au găsit. Cei de la Poliţia Lupeni, ar putea spune că ei nu ştiau despre mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Marcu şi cum acesta n-a ieşit în evidenţă cu nimic, n-au avut cum să-l aresteze.

Culmea este că viitorul ucigaş nu s-a prea ascuns. Într-adevăr, el a stat mai mult prin Lupeni, lucru confirmat de numeroşi martori. Dar din moment ce tot cartierul ştia că el vine la concubina sa acasă, o ameninţă şi o bate, este clar că omul nu se ascundea. Ba mai mult, aceeaşi martori spuneau că el tot ameninţa, în stânga şi-n dreapta, că o s-o omoare pe concubina lui, pentru că l-a înşelat. Oare chiar să nu fi auzit nimic poliţiştii din Lupeni şi cei din Vulcan, care-l căutau, despre aceste lucruri? Sau au fost ocupaţi cu alte probleme, mult mai importante?

 „Vom efectua verificările necesare în acest caz”

 Referitor la această situaţie, comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că a dat dispoziţie ca Biroul de Control Intern al Inspectoratului, să verifice la Poliţia Vulcan şi la cea din Lupeni, modul în care a fost pus în lucru mandatul de executare a pedepsei cu închisoare emis pe numele lui Lucian Marcu şi de ce acesta n-a fost depistat şi reţinut de poliţiştii din cele două localităţi amintite. Aşteptăm concluziile acestor verificări, ca să le facem publice.

3 comentarii la „INCREDIBIL! Pe numele criminalului din Lupeni exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. DE CE NU L-AU PUS ÎN APLICARE POLIŢIŞTII?

 • 17 februarie 2014 la 10:33
  Permalink

  pa-i nu lau vazut pt ca politia doarme. ca intotdeauna. e imposibil ca un urmarit international sa locuiasaca in lupeni fara ca politia sa stie. nu si-au facut treaba, dar la ce sef e acolo, e de inteles. pe ala il intereseaza doar problemele personale. nici cei de la biroul urmariti nu si-au facut datoria. ca de multe ori.

 • 17 februarie 2014 la 10:36
  Permalink

  atentie. perasifon e in interes de serviciu. culege informatii de alti interlopi si le da la garda. asta pt a se proteja pe el. asa crede el.

 • 18 februarie 2014 la 0:55
  Permalink

  asa este politia din lupeni este pe combinatiiiiiiii cu patroni si cu interlopi si cu criminali pe mana comandantu mocanu de la lupeni este un sef care castiga multi bani de la fraieri mult mai mult decat salariu lui eu am vazut cu cohi mei cum e pe mana cu toti oameni buni din lupeni si este foarte rau bate femei cu picioarele in stomac lege pentru el nu este numai pt noi care bem o sticla de bere si vin sa ne ieie la bataie prin fata blocului la noi uuuuuuuuuuuuuu afara cu politia lupeni si alti la putere mocanu periculosu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.