Nou director artistic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

23 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, amânate pentru vara anu­lui viitor din cauza pandemiei de coro­na­virus, au anunţat, miercuri, că au ales un nou director artistic pentru a regândi de o manieră “mai simplă şi mai sobră” cere­moniile de deschidere şi de închidere, infor­mează AFP.
Această misiune va fi încredinţată spe­cialistului în publicitate Hiroshi Sasaki, care a conceput în 2016 ceremonia de tre­cere simbolică a Jocurilor de la Rio la cele de la Tokyo, în cursul căreia Shinzo Abe, pe atunci prim-ministru nipon, a apărut în costumaţia personajului de joc video Super Mario.
Organizatorii JO de la Tokyo au explicat că decizia de a înlocui precedenta echipă artis­tică de şapte persoane va permite îm­bu­nătăţirea eficacităţii, remaniind totodată ceremoniile tradiţional somptuoase şi spectaculoase pentru ca acestea să fie în “ton cu situaţia”.
“Ceremoniile vor rămâne o mare sărbă­toare pentru sportivi şi lumea întreagă, dar cu o atitudine mai simplă şi mai sobră, con­cepută pentru a reflecta simplificarea ge­nerală a Jocurilor şi necesitatea de a con­tinua să se aibă în vedere măsurile împo­triva coronavirusului”, au declarat orga­nizatorii într-un comunicat.
Hiroshi Sasaki înlocuieşte o echipă con­dusă de Mansai Nomura, un maestru de kyogen, formă comică a teatrului tradiţional nipon, care se angajase să producă cere­monii “tipic în spiritul japonez”.
Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, urmate de Jocurile Paralimpice, pro­gramate între 24 august şi 5 septembrie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cei mai buni atleţi români în 2020

Federaţia Română de Atletism a anunţat că au fost desemnaţi cei mai valoroşi atleţi români pentru anul competiţional 2020, ei...

Comunicat de presă al preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. PNL Hunedoara, competiţia distructivă nu este soluţia!

Perioada dificilă pe care am traversat-o mi-a oferit şi timpul necesar de reflecţie asupra a ceea ce se întâmplă în...

Peste 80 de hunedoreni infectaţi cu noul virus în ultimele 24 de ore

Un număr de 84 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ulti­mele 24 de ore,...

Închide