Nou director artistic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, amânate pentru vara anu­lui viitor din cauza pandemiei de coro­na­virus, au anunţat, miercuri, că au ales un nou director artistic pentru a regândi de o manieră “mai simplă şi mai sobră” cere­moniile de deschidere şi de închidere, infor­mează AFP.
Această misiune va fi încredinţată spe­cialistului în publicitate Hiroshi Sasaki, care a conceput în 2016 ceremonia de tre­cere simbolică a Jocurilor de la Rio la cele de la Tokyo, în cursul căreia Shinzo Abe, pe atunci prim-ministru nipon, a apărut în costumaţia personajului de joc video Super Mario.
Organizatorii JO de la Tokyo au explicat că decizia de a înlocui precedenta echipă artis­tică de şapte persoane va permite îm­bu­nătăţirea eficacităţii, remaniind totodată ceremoniile tradiţional somptuoase şi spectaculoase pentru ca acestea să fie în “ton cu situaţia”.
“Ceremoniile vor rămâne o mare sărbă­toare pentru sportivi şi lumea întreagă, dar cu o atitudine mai simplă şi mai sobră, con­cepută pentru a reflecta simplificarea ge­nerală a Jocurilor şi necesitatea de a con­tinua să se aibă în vedere măsurile împo­triva coronavirusului”, au declarat orga­nizatorii într-un comunicat.
Hiroshi Sasaki înlocuieşte o echipă con­dusă de Mansai Nomura, un maestru de kyogen, formă comică a teatrului tradiţional nipon, care se angajase să producă cere­monii “tipic în spiritul japonez”.
Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, urmate de Jocurile Paralimpice, pro­gramate între 24 august şi 5 septembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare