Nou caz de înşelăciune cu locuri de muncă în străinătate

1 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nouă persoane sunt suspectate că făceau parte dintr-o grupare de crimă organizată specializată în fraude informatice şi înşelăciuni. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Timişoara au efectuat şapte percheziţii, în judeţele Arad şi Hunedoara, pentru destructurarea grupării infracţionale.

Anchetatorii au ridicat trei laptopuri, 16 telefoane mobile şi trei dispozitive de stocare a datelor. ”Din cercetări a reieşit că în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obţinerii de bani, prin postarea de anunţuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunţurile vizau persoanele care doreau obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Pentru a fi şi mai atrăgătoare, anunţurile făceau referire şi la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câştiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunţurile descriau un salariu net între 1.350 şi 1.470 de lire şi ofereau detalii cu privire la plecare şi la transport. De asemenea, în anunţ s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 şi 500 lei, pentru traducerea şi legalizarea contractului în limba română”, a informat DIICOT Timiş. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea crimei organizate din Alba. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Grupare de proxeneţi din Petrila, destructurată de DIICOT

După descinderile ofiţerilor BCCO Timiş la gruparea din Petrila, care se ocupa cu falsificarea şi plasarea de valută falsă, o...

Nou format competiţional în campionatele de baschet

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a decis ca Ligile de Vară la masculin şi feminin să nu se...

Haltere. Un component al lotului naţional infectat cu Covid-19

Lotul naţional de haltere, care a fost cazat pentru perioada de pregătire la etajul unui hotel din Bucureşti, a fost...

Închide