Noii locatari din blocurile sociale ale Devei creează probleme în cartier. Primarul Florin Oancea: Familiile care nu se adaptează vor fi evacuate din locuinţe

12 aprilie 2018 | 9 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto în dreapta), împreună cu angajaţi ai instituţiei, a fost la blocurile sociale din cartierul Grigorescu, date de curând în folosinţă. Primarul a ajuns acolo chemat de locuitorii din celelalte blocuri, care sunt disperaţi de felul în care se comportă familiile nou venite, care nu respectă nici o regulă de convieţuire socială.

Se comportă ca în Porcărie
„Sunt probleme de adaptare. Într-un fel, este de înţeles, oamenii aceştia vin din alt mediu. Le-am spus, însă, că e mai uşor să te adaptezi de la rău la bine, decât să o iei invers, de la bine la rău. Voi fi intransigent, nu pot să accept să se perturbe liniştea unui întreg cartier, pentru câteva familii care nu se adaptează aici. Le-am transmis un mesaj de alarmă, că nu glumesc. Cei care nu se adaptează vor fi evacuaţi. Avem multe reclamaţii de la cei care locuiesc la case în această zonă. Sunt numeroase reclamaţii din partea localnicilor din zonă că nou-veniţii nu respectă normele de convieţuire socială: fac zgomot, nu păstrează curăţenia, aduc în locuinţe numeroase persoane străine, că nu-şi temperează copiii şi că îi trimit la cerşit la casele din vecinătate. Au pătruns până şi în turla bisericii şi au bătut clopotele. Sunt 72 de familii în blocul nr. 1 din cartierul Grigorescu, de peste Linii, care a fost dat în folosinţă la începutul acestei luni. Probleme au apărut foarte repede, unii dintre locatari comportându-se ca în Porcărie, de unde au venit aici”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Pun în pericol liniştea tuturor locuitorilor
„Le-am expus încă o dată locatarilor din blocurile sociale, clar şi pe înţelesul tuturor, că este obligatoriu să se adapteze la normele convieţuirii civilizate – în caz contrar, fără nici un fel de rabat, voi dispune evacuarea familiilor care nu se conformează! Nu doresc ca, pentru câţiva oameni lipsiţi de educaţia elementară a traiului în comun, să pun în pericol liniştea unui cartier întreg!“, a spus primarul Devei, Florin Oancea. Acesta a afirmat că va fi afişat la bloc un regulament clar de folosire a locuinţelor şi de conduită, cu orele de linişte care trebuie respectate, cu interdicţii. De asemenea, poliţiştii locali vor patrula mai des prin zonă.

Au adus butelii, deşi au plite electrice
În 2 aprilie 2018, două blocuri de locuinţe sociale, din panouri tip sandwich, au fost date în folosinţă în zona Grigorescu, 72 de familii mutându-se în ele. Blocurile sunt în garanţie doi ani, locatarii neavând voie să facă modificări în locuinţe în acest timp. Unii dintre ei au adus butelii cu gaz, pentru a le folosi, deşi apartamentele sunt dotate cu plite electrice. Reprezentanţii primăriei le-au atras atenţia şi asupra acestui aspect, existând pericolul, în caz contrar, să se producă explozii.

Comentarii (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Popa Eugen spune:

  Cel mai prost primar! Un ratat falimentar care va distruge Deva. Un arogant și un mincinos ordinar! Sa dea Dumnezeu sa nu-l mai aleaga devenii în 2020 și să rămână și el fără un ban in casă asa cum a lăsat atâtea familii de sfintele sarbatori de Paste.

 2. Alina spune:

  Da un gunoi de om….

 3. Muntean Dorin spune:

  Ce, regretați perioada lui Mircia, atmosfera de bilci a orașului , cheltuirea nesăbuită a banului public,care a îndatorat orașul pe urmatorii 20 de ani ? Oancea este prea blind. Este nevoie de disciplină socială și financiară. Este nevoie de bici. Am decăzut in ultimele 2 decenii ,ce vreți să ajungem că în Teleorman sau Vaslui ?

 4. Aligatoru cenusiu spune:

  Niste jeguri care nu stiu ce inseamna bunul simt. Iar PSD are nevoie de votanti cu orice pret, asistatii sociali fiind astfel parte dintre cei favorizati. Urmeaza infractorii, puscariasii, cei care “muncesc” la stat si politicienii corupti pusi pe capatuiala. In Romania s-a legalizat hotia, prostul gust si nesimtirea. Votati prosteste PSD sau plecati din tara.

 5. disciplina spune:

  Ori se pun pe treaba ori sa plece de acolo! Sunt sute de oameni napastuiti care ar tine locuintele ca pe niste bijuterii de mare pret, numai sa le aiba! Foarte bine face primarul- trebuie pusa ordine si instaurata disciplina!

 6. DEVA spune:

  Florin Oancea, cand ne apucam de incinta cetatii, ca de promisiuni ca va fi gata la iarna sunt satul?asa ai promis cu 1 luna in urma…in caz de esec ce faci?
  iar de piata cetatii m-i se pare foarte rapida si dubioasa finalizarea ei in 2 saptamani!!!

 7. Ciorbea fane spune:

  Stati linistiti cei care sunteti anti PSD. Acest primarel e de același nivel cultural cu ei și cu asistenții sociali. Tot ce face face de ochii lumii, cu presa dupa el, să dea bine la prostime. Deveni, treziti-va! Pe vremea lui Mircea el a fost 8 ani viceprimar, conducând de facto primăria Deva și praduind banu public. A fost și sluga lu molot, s-a dat și cu mares, obținând susținerea acestuia în campanie și după ce s-a văzut primar am văzut cu toții cum a încercat să îl sape pe mares. Omul e un parvenit fără scrupule si un mincinos notoriu.

 8. Frace Praduitoru' spune:

  da-le Florine cate o garsoniera lui Ovidiu Mos si lui Alin Suciu . Betzivii astia doi s-ar integra perfect acolo : ar bea non-stop , s-ar pisha pe ei si ar juca rummy toata ziua

 9. Frace spune:

  Cel care posteaza comentarii sub pseudonimul Frace praduitoru este tiganul sifon lacatus valer zis vali orfanu. Una din slugile lui PERASIFON si a lui Lyterosu. Toti trei : niste bulangii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nu a vrut să meargă de bună voie la penitenciar

O acţiune a poliţiştilor din Biroul de Investigaţii Criminale şi cei ai Postului de Poliţie Vălişoara s-a soldat cu câteva...

Procurorii nu acceptă pedeapsa dată tâlharului de la cazinou

Autorul jafului armat de la Petroşani, Daniel Minea, a fost condamnat la aproape doi ani de închisoare cu suspendare pentru...

La un pas să fie extrădat în Italia

Florin Muntean, de 33 de ani, din Petrila, rămâne după gratii, până când vor fi încheiate formalităţile pentru a fi...

Închide