Noi victime ale tinerei din Aninoasa

15 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Maximilian Gânju

Printre persoanele infectate cu coronavirus se află şi un copil de patru ani. În total, până în acest moment, 13 pacienţi cu COVID – 19 au luat virusul de la femeia de 26 de ani, din Aninoasa, care a ieşit din izolare la domiciliu, intrând în contact cu personal medical şi pacienţi de la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Nepăsarea ei are consecinţe grave. Secţia de Neurologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, unde aceasta a fost internată, este închisă din cauza faptului că angajaţii sunt izolaţi la domiciliu ori infectaţi cu noul coronavirus.
Tânăra din Aninoasa a fost tratată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, iar sâmbătă a fost externată după ce testele au arătat că s-a vindecat.
De la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020, femeia a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa nici unui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune. DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unităţii sanitare, cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara, care monitorizează persoanele aflate în izolare. Tânăra a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia şi a apelat la servicii medicale fără a declara faptul că este izolată. Ea a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 de lei şi i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Asistentele care au îngrijit-o au luat virusul, copiii acestora, dar şi colegele ei de salon. Doi jandarmi şi doi poliţişti sunt izolaţi la domiciliu după ce soţiile lor, angajate la unităţi medicale, au intrat în contact cu femeia din Aninoasa.
Autorităţile sanitare din judeţ au aplicat 12 amenzi, în valoare totală de 124.000 de lei, pentru nerespectarea regimului izolării.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Străzile din Deva şi Petroşani vor fi stropite zilnic cu dezinfectant cu clor

Ca o nouă măsură de prevenţie împotriva virusului COVID-19, administraţia publică locală din Deva a hotărât ca începând de ieri,...

Guvernul Orban 2 a fost învestit!

Guvernul Orban 2 a trecut sâmbătă de votul Parlamentului după o procedură inedită. Voturile PSD au fost decisive pentru învestirea...

Handbal. Turneele preolimpice din martie au fost amânate

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat că turneele preolimpice au fost amânate, atât la feminin, cât şi la masculin, până...

Închide