Comunitate

Noi proiecte de investiţii ale administraţiei din Teliucu Inferior

Ordonanţa nr. 28, mai exact axa guvernamentală de finanţare a investiţiilor, a fost luată cu asalt de primarii din întreaga ţară. Cum bugetele locale sunt mici, iar cerinţele administrative au luat amploare, pentru a reuşi să dezvolte comunităţile pe care le reprezintă, edilii bat fie pe la uşile Guvernului, fie pe la cele ale Uniunii Europene. Nici cel din Teliucu Inferior nu s-a lăsat mai prejos, dând bice proiectelor pentru 2017.
Cinci programe noi şi continuitate pentru alte două
„De curând, am depus un proiect pentru finalizarea bazei sportive de la şcoala generală din Teliucu Inferior, aici mai fiind necesare vestiare, parcare, instalaţie de nocturnă etc. Terenul este deja amenajat cu covor sintetic. Lucrările au fost demarate cu ceva ani în urmă, prin Ministerul Dezvoltării, dar nu ni s-au mai alocat fonduri şi au rămas neterminate. Un alt program este destinat modernizării de străzi comunale, apoi altul este pentru introducerea unei reţele de alimentare cu apă în satul Izvoarele. E o investiţie importantă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru tabăra de copii din localitate. Oamenii au ca singură sursă de apă fântânile proprii, iar pe vreme de secetă, de multe ori le asigurăm necesarul cu maşinile pompierilor. Cum au fost multe astfel de perioade în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai greu. În concluzie, este o necesitate stringentă a populaţiei”, a precizat Daniel Pupeză (foto), primarul comunei Teliucu Inferior.
Lista sa de investiţii nu se opreşte însă aici, fiind depus şi un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea dispensarului medical din Teliucu Inferior. Acesta are nevoie de aviz sanitar şi să fie aliniat standardelor medicale în vigoare. „Vrem să funcţioneze sub forma unui mic centru, adică în cadrul său să asigure consultaţii doctorii de familie şi cine este interesat, să poată să aducă noi servicii medicale. Momentan, avem doi medici de familie, dar care activează în spaţii cu dotări minimale. Reabilitarea şi dotarea clădirii şcolii gimnaziale din satul centru, a şcolii primare din Cinciş şi a internatului din Teliuc au fost cuprinse în alt proiect investiţional ce urmăreşte înlocuirea acoperişului, izolarea termică a edificiilor respective şi mai multe dotări. Totul a fost gândit în perspectivă, pentru a atrage şi a motiva părinţii ca să-şi lase copiii la şcoală la ei în comună, nu să-i ducă pe la Hunedoara sau în alte zone. Ne dorim să dezvoltăm şi activităţi de tip After School, tocmai pentru a veni în sprijinul lor. Totodată, am mai accesat programul aferent introducerii canalizării pe Strada Lacului, reţeaua urmând să deservească zona de agrement, deci cam tot ce înseamnă case de vacanţă şi pensiuni. Bineînţeles, am mai solicitat continuarea asigurării finanţării pentru introducerea  aducţiunii cu apă în aceeaşi zonă”, a  adăugat Larisa Ienăşescu, manager de proiecte în cadrul Compartimentului de Dezvoltare Locală al Primăriei Teliucu Inferior. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura