Noi lucrări edilitare, la Deva

8 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05-teren-sport-mirco-15Dorin Corpade

O nouă serie de lucrări edilitare din municipiul reşedinţă de judeţ a fost trecută în revistă de către autorităţile devene: terenul de sport de la Bejan, modernizarea prelungirii străzii Petru Rareş, trotuare pe strada Zăvoi, parcarea de pe Aleea Pescarilor şi platformele îngropate pentru colectarea deşeurilor de pe aleile Armatei, Păcii şi Romanilor.
Terenul de sport de la Bejan a fost amenajat în imediata vecinătate a blocului ANL şi al unei investiţii viitoare – o cantină socială şi o sală de sport. Lucrarea, finalizată în aceste zile, acoperă o suprafaţă de teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi şi include două terenuri multifuncţionale pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis de câmp, pe covoare sintetice. Astfel de terenuri mai sunt în lucru în alte zone ale municipiului: pe strada Panseluţelor şi pe Aleea Neptun, urmând ca anul viitor  să fie amplaste alte cinci-şase terenuri, astfel încât fiecare cartier devean să beneficieze de o asemenea dotare.
Odată cu modernizarea prelungirii străzii Petru Rareş, între magazinul Maxxa şi blocul ANL, consemnăm şi o premieră în iluminatul stradal devean: este prima arteră de circulaţie din municipiu luminată cu LED-uri. Urmează şi alte zone, însă trebuie reţinut faptul că primăria deveană doreşte să depună un proiect de finanţare pe fonduri europene pentru reabilitarea întregului sistem de iluminat public din municipiu cu asemenea instalaţii.
Realizarea accesului pietonal în zona Zăvoi a fost o altă lucrare edilitară necesară, pentru că locuitorii din zonă erau obligaţi să circule pe carosabil, fiind expuşi accidentării. O lucrare similară, în lungime de aproape doi kilometri, va fi realizată şi pe strada Vulcan, zonă în care s-a triplat numărul de case în ultimii doi-trei ani.
În fine, platformele îngropate pentru colectarea deşeurilor au ajuns la 10, trei fiind amenajate din vară şi până acum. Deoarece acest mod de colectare a deşeurilor este foarte apreciat de locuitori şi asociaţiile de proprietari, se intenţionează amenajarea altor cinci platforme îngropate, iar în studiu de amplasament sunt încă opt.
Întrebat dacă  această avalanşă de dări în folosinţă (cu câteva zile în urmă am mai consemnat o altă serie de realizări edilitare) are vreo legătură cu alegerile şi sprijinul făţiş acordat liberalilor hunedoreni în campania electorală, primarul Devei, Mircia Muntean, ne-a răspuns în stilu-i caracteristic, că s-a gândit să le facă un cadou devenilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Cum această întrebare a fost adresată la darea în folosinţă a terenului de sport de la Bejan, răspunsul l-am luat drept încă un dribling reuşit al edilului devean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vandalisme pe… cetate

Din nefericire, cetatea deveană a fost supusă unor acte de vandalism. Şi nu puţine la număr.

Tânăr salvat de patru pompieri şi un paramedic

Un şofer încarcerat în propria maşină a fost stabilizat de patru pompieri şi un paramedic, toţi aflaţi în timpul liber,...

Mesaj adresat tuturor hunedorenilor. Opriţi asaltul asupra României!

Stimaţi hunedoreni, Suntem la finalul unei campanii electorale complicate. Fiecare partid, fiecare politician a încercat să vă atragă atenţia, să...

Închide