EvenimentFlash

Noi expertize în cazul Gorbunov

Livia Botici

Serghei Gorbunov (foto), cercetat pentru o tâlhărie, comisă în Deva, în urmă cu şapte ani, a fost adus din nou la Judecătoria Deva. Instanţa de judecată a cerut, ieri, o nouă expertiză a Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Această solicitare a fost formulată în condiţiile în care, în ultima expertiză bio-criminalistică efectuată de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (I.M.L.), din Bucureşti, nu se specifică dacă probele luate de pe bluza bleu-marin, găsită la locul faptei, aparţin sau nu lui Serghei Gorbunov. Datorită faptului că, expertiza ADN, realizată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), menţiona că bluza aparţine lui Gorbunov, instanţa a decis să facă două noi adrese, una către I.M.L., iar alta către I.G.P.R., pentru a vedea dacă rezultatele obţinute vor fi aceleaşi. De asemenea, au fost trimise spre expertiză două şepci ale lui Gorbunov, pentru a se face comparaţie între profilul ADN de pe ele şi cel aflat pe bluză. Instanţa a decis că următorul termen de judecată va fi 15 martie 2010.

A furat 70.000 lei

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, în aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă, în scara blocului în care locuia. Procurorii susţin că Gorbunov l-a lovit în cap cu un levier pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta, în care se aflau aproape 70.000 de lei, şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să îl urmărească pe agresor, până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a mai putut să îl reţină, iar Gorbunov a fugit cu banii. Moldoveanul are două condamnări, una de 10 ani, pentru împuşcarea a doi patroni de case de schimb valutar din Constanţa, în 2003, respectiv 2004 şi o alta de 15 ani, pentru împuşcarea patronului unei case de schimb valutar, din Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura