Ninsorile abundente au făcut ravagii în județ. Drumuri blocate și localități fără curent electric

11 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

trafic_iarna_gigi_ciuncanu_95729300Căderile abundente de zăpada din ultimele 24 de ore au blocat două drumuri și au lăsat fără energie electrică mai multe localități de la noi din județ.    

Drum blocat, trafic restricționat

Circulația rutieră pe DN 7 A în zona localității Petrila a fost închisă din cauza căderilor masive de zăpadă și a prăbușirii unor copaci pe partea carosabilă. ”Traficul rutier a fost restricționat de sâmbătă, începând cu ora 15.00, până duminică, la ora 12.00, pe DN 7 A între kilometrul 86 și 104, întrucât pe porțiunea respectivă de drum au căzut mai mulți copaci. Este vorba de șoseaua care face legătura între Petrila și Voineasa, iar locul în care au căzut arborii mai este cunoscut sub denumirea de Groapa Seacă”, a afirmat comisarul șef Dan Micu, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara.  Potrivit comunicatului transmis de Prefectura Hunedoara, DN 7 A a fost deblocat în jurul orei 16.30, însă Serviciul Poliției Rutiere a decis restricţionarea accesului autoturismelor pe acest drum din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Trei stâlpi electrici s-au rupt

Un alt drum blocat timp de aproximativ trei ore de copacii rupți sub greutatea zăpezii a fost DJ 709 F, care face legătura între Petroșani și cabana Rusu. Pe lângă bocarea drumului, copacii au rupt și trei stâlpi de electricitate, fiind afectați consumatorii din zona Parâng. Echipaje de pompieri împreună cu angajați ai Primăriei Petroșani au intervenit pentru curățarea drumului, tăind și alți arbori care riscau să cadă pe carosabil. De asemenea, echipele de la ENEL au au intervenit pentru remedierea avariei de le rețeaua de curent electric.

O noapte în beznă

În alte cinci localități, aproximativ 1.000 de consumatori au rămas fără curent după ce rețeaua de energie electrică a fost avariată în dimineața de 10 ianuarie.  Este vorba despre Teliuc şi Ghelari cu 535 abonaţi, Vulcan cu 235 abonaţi, Livezeni cu 219 abonaţi şi Vălişoara cu 10 abonaţi. După intervenția echipelor ENEL, numărul consumatorilor fără energie electrică a fost redus la 741, urmând ca și în celelalte cazuri avariile să fie remediate. Așa cum se arată în comunicatul transmis de Prefectura Hunedoara, reprezentanţii ENEL au precizat că avariile din Vulcan și Livezeni vor fi remediate în cursul serii de sâmbătă, în timp ce, avaria la rețeaua care alimentează cei 500 de consumatori din Teliuc și Ghelari va fi remediată doar în cursul zilei de duminică. În plus, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Hunedoara a acţionat în localitățile Topliţa și Lunca Cernii, pentru îndepărtarea resturilor vegetale și a gheţii colmatate în zona podețelor, de pe râul Cerna. (Natalia Bumbac)

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tânără lovită de ambulanță pe trecerea de pietoni

Ieri, în jurul amiezii, o tânără de 22 de ani, din Deva, a fost accidentată grav de o ambulanță,  pe...

Jandarmii hunedoreni au ieșit foarte bine la evaluarea activității

        Pentru jandarmii hunedoreni 2014 a fost un an plin de reușite profesionale. Asta o demonstrează rezultatele prezentate în cadrul...

Prins de polițiști pe când se chinuia să spargă dozatorul cu lapte

După ce un tânăr din Uricani a spart chiar chioșcul alimentar al pușcăriei în care era închis, un alt adolescent din...

Închide