Cod galben de ninsori şi vânt în 22 de judeţe, inclusiv în Hunedoara

11 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

temp_judete_s0gv4r7ru3cq13ct6pm4nmsp60n4t4dn_1Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în 22 de judeţe, valabilă de duminică de la ora 16.00 până luni la ora 12.00. Vor fi ninsori în zonele de munte, iar vântul va atinge la rafală viteze de 45-55 km/h şi izolat 80-90 km/h, viscolind zăpada.

Potrivit avertizării transmise de ANM, începând din 11 ianuarie, ora 16.00, până în 12 ianuarie, ora 12.00, în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în Oltenia se vor atinge 60-70 de kilometri pe oră la rafală. În judeţele avertizare vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi în sud şi sud-est, în unele zone fiind posibilă producerea de polei.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ninsorile abundente au făcut ravagii în județ. Drumuri blocate și localități fără curent electric

Căderile abundente de zăpada din ultimele 24 de ore au blocat două drumuri și au lăsat fără energie electrică mai multe...

Tânără lovită de ambulanță pe trecerea de pietoni

Ieri, în jurul amiezii, o tânără de 22 de ani, din Deva, a fost accidentată grav de o ambulanță,  pe...

Jandarmii hunedoreni au ieșit foarte bine la evaluarea activității

        Pentru jandarmii hunedoreni 2014 a fost un an plin de reușite profesionale. Asta o demonstrează rezultatele prezentate în cadrul...

Închide