Nicolae Mischie a scăpat de închisoare

5 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au achitat pe Nicolae Mischie (foto), fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, într-un dosar în care, în urmă cu mai bine de un an, fusese condamnat de Judecătoria Deva la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare.

A cerut strămutarea

Procesul s-a aflat pe rolul instanţelor hunedorene încă din luna septembrie a anului 2006, după ce Mischie a cerut strămutarea cauzei, din Gorj. Acesta a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi de fals în înscrisuri oficiale, dar şi pentru infracţiuni la Legea Construcţiilor. În luna martie 2009, Judecătoria Deva l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare, şi la plata a 82.653 lei, cu titlu de daune materiale, către Consiliul Judeţean Gorj. În urma hotărârii magistraţilor, şi procurorii, şi inculpatul au declarat apel, motiv pentru care dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Hunedoara. După mai bine de un an de termene de judecată, în cursul zilei de miercuri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Achitat de patru pedepse

Potrivit comunicatului de presă emis de instanţa hunedoreană superioară, gorjeanul a fost achitat de patru pedepse. „Inculpatul a fost achitat pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi pentru infracţiunea de instigare la fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei de un an de închisoare, cu executare, pentru infracţiunea la Legea Construcţiilor. O altă decizie luată de magistraţi a fost aceea de a înlătura dispoziţia potrivit căreia inculpatul a fost obligat la plata sumei de 82.653 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă din cauză”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Nicolae Mischie mai are pe rol un alt proces la Judecătoria Deva, în care este acuzat de contrabandă cu maşini şi evaziune fiscală, pentru că ar fi introdus în ţară două autoturisme pe care nu le-ar fi declarat la vamă şi pentru care nu ar fi achitat taxele aferente.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion TELEAGA spune:

    Avem o justitie lux. Sa ne triasca si spaga sa creasca !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hoţ de poşete, băgat după gratii

Un tânăr de 18 ani, din muncipiul Petroşani a băgat în sperieţi două femei din aceeaşi localitate, după ce, în...

Primăria Deva şi firma de ecarisaj îşi aruncă maidanezii una în cârca alteia

Nişte căţeluşi aruncaţi, fără apă şi fără mâncare, într-una dintre cuştile noului adăpost de la Sântuhalm, au creat o situaţie...

S-a confirmat! Tânăra dispărută este împreună cu adepţii MISA

Maria Harhătă (foto), adolescenta din Hunedoara, care a dispărut de acasă în urmă cu exact trei săptămâni şi despre care...

Închide