Politica si administratie

Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva: Am reabilitat termic blocurile de locuințe din Deva cu fonduri europene

Investiţiile în creşterea performanţei ener­getice a blocurilor reprezintă un pas major în îmbunătățirea calității vie­ții și crearea unui mediu mai sănătos și mai sustenabil pentru toți locuitorii noștri.
În perioada 2020 – 2024, am reuşit să finalizăm lucrările la 11 imobile de locuinţe din municipiul Deva. Aceasta înseamnă un număr de 715 gospodării şi spaţii comerciale de la parterul blocurilor şi o investiţie totală de 7 milioane de euro.
La toate acestea se adaugă 11 clădiri publice (în majoritate, şcoli şi grădiniţe), ale căror lucrări sunt finalizate sau în des­făşurare. Creşterea performanţei energetice a imobilelor are un rol foarte important pentru protejarea sănătăţii noastre – pe lângă reducerea costurilor cu utilităţile şi protejarea mediului în­con­jurător. În plus, clădirile “sănătoase” şi consolidate seismic ne oferă şansa de a trăi într-un oraş cu aspect modern din punct de vedere funcţional şi arhitec­tural-urbanistic.
Principalele lucrări executate la blocuri au fost izolarea fațadelor blocurilor cu ma­­terial de calitate pentru a reduce pier­derile de căldură și a îmbunătăți efi­ci­ența energetică. Locuințele sunt acum mai căl­duroase iarna și mai răcoroase vara, contribuind la reducerea facturilor la în­căl­zire. S-au înlocuit ferestrele și ușile vechi cu unele termoizolante, care asi­gură o etanșeitate mai bună. Locu­in­țele bene­fi­ciază acum de o izolație ter­mică și fonică mai bună, sporind con­fortul locatarilor.
Au fost reabilitate acoperișurile și te­ra­sele blocurilor pentru a preveni infil­tra­țiile și pierderile de căldură. Am integrat soluții ecologice la unele blocuri, cum ar fi panouri solare pentru producerea ener­giei termice și electrice.
Fațadele blocurilor au fost renovate și vopsite în culori moderne și atractive, con­tribuind la revitalizarea aspectului urban. Pe lângă beneficiile funcționale, a fost îmbunătățit aspectul vizual al clă­dirilor.
Creșterea eficienței energetice a blo­curilor nu doar că a îmbunătățit eficiența energetică și confortul locuințelor, dar a și contribuit semnificativ la protejarea mediului înconjurător.
Împreună, putem construi un viitor mai sustenabil și mai prosper pentru toți locuitorii municipiului Deva. (A.N)

Comandat de PNL – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL,
Cod identificare atribuit de AEP: 21240015

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura