EvenimentFlash

Nick, la Campionatul Mondial

03 nick caine campion (11)
Adriana Năstase
 
Jandarmul Alin Marian, din Deva, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Chinologie, ce se va desfăşura la Bratislava, la secţiunea ciobănesc german, în concurs urmând să fie prezentaţi câinele Nick şi femela Rena.
 
A câştigat 10 concursuri
Campionatul se va desfăşura în perioada 7-11 octombrie, iar concurentul din ţara noastră speră să obţină un rezultat foarte bun, motivat fiind de faptul că ciobănescul german Nick a mai câştigat titlurile de vicecampion european la Budapesta (2008) şi locul al cincilea la un concurs similar desfăşurat în Polonia (2006). „Nick are acum şase ani şi l-am crescut de la vârsta de două luni. A câştigat până acum 10 concursuri naţionale şi internaţionale, fiind desemnat cel mai frumos ciobănesc german din ţară. Anul acesta este ultimul în care voi mai concura cu Nick, după care îl voi retrage din competiţii şi va fi păstrat doar pentru reproducţie“, a declarat Alin Marian.
 
Antrenat câte şase ore pe zi
Pentru Campionatul Mondial de la Bratislava, Nick a fost antrenat cel puţin şase ore pe zi, timp în care câinele a alergat câte 6.000 de metri, a înotat şi a urmat lecţii pentru consolidarea cunoştinţelor de dresaj. După retragerea lui Nick din competiţii, Alin Marian va concura cu femela Rena, acum, în vârstă de un an şi jumătate. Debutul femelei în concursurile internaţionale va fi la Bratislava, când Rena va intra „la arbitraj“ în aceeaşi zi cu Nick, la finalul competiţiei urmând să fie desemnat cel mai frumos ciobănesc german, dintre toţi câinii prezenţi la concurs. Alin Marian şi-a dezvoltat acasă, în comuna hunedoreană Ilia, o adevărată crescătorie de ciobăneşti germani, unde lucrează alături de soţia şi de fiica sa. „Sunt pasionat de creşterea ciobăneştilor germani, de mic copil. Primul câine l-am primit de la tatăl meu, care l-a cumpărat de la o unitate de Poliţie. Ulterior, am studiat singur, pentru a reuşi să ajung la performanţele pe care le-a avut Nick“, a mai spus Marian.
În prezent, crescătorul de ciobăneşti germani deţine trei femele, 10 pui mici şi pe campionul Nick, fiind o „voce“ autorizată a forumurilor de pe Internet cu subiect chinologic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura