Nici o școală din județ nu are director titular

Sorina Popa

Ministrul Economiei, Sorin Cîmpeanu (foto), a declarat recent că nu vom mai avea numiri politice în funcțiile de directori de școală sau la Inspectoratele școlare. Ministrul susține că acest lucru se va întâmpla prin modificarea compo­nenței comisiei de interviu la concursurile de directori.

Au amânat câteva luni
Influența politică în numirile de directori sau inspectori școlari “garantez că nu va mai fi” realitate, a spus recent ministrul Edu­cației, Sorin Cîmpeanu. El a adus ca argu­ment componența comisiei de interviu la viitorul concurs de directori de școli, comisie ce include doi profesori titulari și un reprezentant al mediului privat. Con­cursul pentru directorii de școli 2021 va începe pe 14 septembrie, proba scrisă va fi pe 15 octombrie, anunță ministrul Edu­cației într-o conferință de presă organizată la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat că numirile directorilor vor fi făcute la finalul lunii decembrie, cu înce­pere din 10 ianuarie 2022.
Sorin Cîmpeanu: „La nivel de calendar: concursul va debuta în data de 14 septem­brie, în condițiile în care anul școlar 2021 – 2022 începe pe data de 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pen­tru ocuparea funcțiilor de director în toate școlile din România. În data de 15 octom­brie va fi organizată proba scrisă. Pe par­cur­sul lunilor noiembrie și decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. De asemenea, în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile denumire. Numire începând cu data de luni, 10 ia­nuarie, data la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022.
Practic, întregul concurs se va desfășura în durata semestrului unu al anului școlar viitor. Este mai bine să demarăm concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, așa cum a fost a­nun­țat anterior. Printre elementele care sus­țineau data de 27 iulie se regăsea ne­voie de numire a directorilor interimari, al cărui contract expira. Dintre cei care au promovat concursul de pe 27 iulie. Vom vedea în cele măsură se va regla aspectul interimarilor, deocamdată legea este foarte clară în această privință. Important este să avem anul școlar viitor directori în fiecare școală numiți pe criterii de com­pe­tență. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență.”

Din nou, detașări
În județ, inspectorul școlar general, Ilie Pîrvan, susține că vor fi scoase la concurs 179 de posture de directori și directori adjuncți pentru școlile generale și licee.
Pentru cei care au dat concurs pe post, acum li se termină mandatul, iar altora le expiră detașarea pe post. Sigur, nu lăsăm unitățile de învățământ fără directori până la finalizarea concursurilor. De aceea, vom pune directori cu delegare, detașați în in­teresul învățământului până la organizarea concursurilor, dar nu mai târziu de 31 au­gust 2022. Pentru prelungirea mandatelor de directori și-au dat acordul 85 la sută dintre aceștia”, susține inspectorul școlar general.

2 comentarii la „Nici o școală din județ nu are director titular

 • 20 august 2021 la 2:42
  Legătură permanentă

  Cea mai slaba guvernare.
  Și împotriva poporului.
  Cața incompetenta….

 • 20 august 2021 la 8:47
  Legătură permanentă

  „Ministrul Economiei, Sorin Cîmpeanu (foto), a declarat recent că nu vom mai avea numiri politice în funcțiile de directori de școală sau la Inspectoratele școlare.,”

  Cine, unde si la ce face economie?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.