Nereguli depistate la Spitalul de Urgenţă Deva. Curăţenie precară şi timpi de aşteptare prea mari

29 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

      Noul director medical interimar al Spitalului Judeţean din Deva a început să efectueze controal eprin secţiile unităţii. Cu o experienţă de 30 de ani în medicina de urgenţă,noul director medical şi-a propus să ia pulsul activităţii personalului medical încă din primele zile. Astfel, în aceste zile, dr. Lucia Moga a efectuat controale inopinate la Secţiile Psihiatrie, Dermatologie şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).
     Personal sancţionat
Potrivit directorului medical, cele mai grave nereguli au fost depistate la secţiile de Dermatologie şi UPU, iar măsurile urgente nu s-au lăsat aşteptate.
„La secţia de Dermatologie am efectuat un control şi am depistat nereguli legate de curăţenie, depozitarea necorespunzătoare a materialelor de curăţenie şi a medicamentelor, situaţie în care tot personalul aflat pe tură în momentul respectiv a fost sancţionat cu avertisment, inclusiv asistenta şefă. La UPU am depistat probleme legate de timpii de aşteptare şi de curăţenie. Şi aici, personalul responsabil va fi sancţionat”, a declarat dr. Lucia Moga.
Directorul medical interimar spune că, la Unitatea de Primiri Urgenţe, personalul medical va primi un tabel cu timpii de aşteptare pentru toate cele patru coduri în baza cărora se face prioritizarea consultaţiilor.
„Cine nu va respecta timpii stabiliţi, va fi sancţionat. Nu este normal ca, de exemplu, un pacient cardiac să nu beneficieze de un consult de specialitate în cel mai scurt timp. Am 30 de ani de experienţă în medicina de urgenţă şi ştiu cum trebuie să funcţioneze o astfel de secţie. Controalele vor continua şi mâine (n.r.-astăzi), dar şi săptămâna viitoare, pentru că vreau să văd personal cum funcţionează secţiile şi să stau de vorbă cu pacienţii. Nimeni nu va fi anunţat în legătură cu momentul în care va fi efectuat controlul”, a mai spus directorul medical.
Medicul Lucia Moga ocupă funcţia de director medical interimar începând cu data de 2 august 2019, pentru o perioadă de maximum şase luni.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ministrul Natalia Intotero s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Cipru

Comunitatea românească din Cipru, relaţia bilaterală foarte bună şi proiectele derulate de MRP au reprezentat principalele teme de discuţie din...

Gura lumii, 30.08.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că la o instituţie de pe la noi angajările se fac doar cu cei care au...

Bulină neagră, 30.08.2019

Alin Danciu de 26 de ani, din Vulcan

Închide