Nepotul lui Mihai Leu, blocat pe stânci, pe dealul Cetăţii Deva

03 Alex LeuAlice Brandisz

Ieri, în jurul orei 8.00, Alex Leu (foto), nepotul celebrului pugilist Mihai Leu, a fost salvat după ce a stat blocat şi într-o poziţie incomodă, pe stâncile de pe Dealul Cetăţii mai bine de jumătate de oră.
În timp ce patrula prin Parcul Cetate din municipiul Deva, un poliţist local a auzit o persoană care ţipa puternic, solicitând ajutor urgent. Cercetând zona, acesta a descoperit un tânăr care era căţărat pe stâncile versantului într-o poziţie ciudată, la aproximativ 20 de metri deasupra solului. Tânărul de 21 de ani era neasigurat şi neechipat corespunzător pentru a face escaladări, neavând nici măcar dotările minime de siguranţă pentru a desfăşura astfel de activităţi.
Poliţistul local a alertat imediat prin apel la 112 toate instituţiile abilitate pentru intervenţii şi salvare. La faţa locului au sosit imediat pompierii de la Detaşamentul Deva cu un specialist instruit în domeniul salvărilor de la înălţime, dar şi o ambulanţă cu un echipaj SMURD. De asemenea, la locul incidentului au mai intervenit un echipaj de jandarmi, o echipă de salvamontişti şi un specialist în alpinism. Într-un final, echipele de intervenţie au ajuns la tânărul blocat pe versant, l-au asigurat şi l-au coborât la sol în siguranţă. Acţiunea de salvare a durat aproximativ 30 de minute. Aici a fost preluat de pompierii SMURD care i-au verificat starea de sănătate şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva, deoarece era slăbit şi prezenta puternice crampe musculare, din cauza poziţiei încordate în care acesta a fost nevoit să stea mult timp.

2 comentarii la „Nepotul lui Mihai Leu, blocat pe stânci, pe dealul Cetăţii Deva

  • 9 august 2016 la 22:01
    Permalink

    Prea mult youtube!

  • 10 august 2016 la 14:02
    Permalink

    Dumnezeu și Maica Domnului l-au ajutat!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare