Nelu Ardelean, ameninţat cu demiterea de la conducerea teatrului devean
Se pare că actualul manager al Teatrului de Artă Deva, Nelu Ardelean (foto), este pe punctul să fie demis din funcţia de director al instituţiei. Doar câteva zile îl mai despart de decizia finală, asta, după ce Consiliul Judeţean a încheiat evaluările anuale ale managerilor de instituţii culturale.
La începutul lunii martie, administraţia judeţeană anunţa demararea evaluărilor anuale în ceea ce îi priveşte pe directorii instituţiilor de cultură. Scopul acestor verificări a fost acela de a vedea dacă s-a respectat planul de management şi au fost atinşi parametrii propuşi. Şeful aministraţiei judeţene, Adrian David, a anunţat că aceste evaluări s-au încheiat, pentru unii mai bine, pentru alţii mai prost. Instituţiile de cultură incluse în control au fost Teatrul de Artă Deva, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu“, Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean“, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Teatrul Dramatic „I. D Sîrbu“ Petroşani. Pentru a trece cu bine de evaluare, managerii au trebuit să obţină minimum nota 7. Toţi au trecut cu brio testul, însă greşelile făcute de unul dintre ei s-ar putea să-l coste funcţia.
„Directorul Teatrului de Artă Deva, Nelu Ardelean, a obţinut notă de promovare, însă modul cum a gestionat resursele financiare ale instituţiei lasă mult de dorit. Deciziile sale manageriale, plăţile nejustificate, pun în imagine proastă Teatrul de Artă Deva. De aceea, mă gândesc foarte serios să introduc pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de joi un proiect pentru încetarea contractului actualului manager“, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. Acesta a mai precizat faptul că, din comisia de evaluare a managerilor au făcut parte doi directori de instituţii culturale din judeţele Mureş şi Cluj şi arhitectul şef al judeţului, Amelia Andrei.
Numai anul trecut, Teatrul de Artă Deva a primit de la consiliul judeţean 2,1 milioane lei, iar anul acesta încă 900.000 lei. În plus, instituţia, aflată în subordinea CJ, mai strânge resurse financiare din închirieri şi alte încasări. Ultima sumă care nu poate fi justificată de conducerea Teatrului de Artă Deva este de 37.000 lei, bani care ar fi fost folosiţi pentru asigurarea serviciilor de consultanţă şi certificare sisteme de management ISO.
Hai ma ce sinteti asa rai, lasati omul sa si termine Hotelul, de unde o sa mai ia bani amaritul pentru constructie daca il destituiti, hai macar 4 ani si va promit ca se gata.