EvenimentFlash

Nebunia jafurilor înscenate ia amploare

Livia Botici

Într-o singură zi, poliţiştii hunedoreni au fost alertaţi de două persoane, care spuneau că au fost victimele unor jafuri. În ambele cazuri, oamenii legii au ajuns la concluzia că totul este o simplă înscenare a presupuselor victime, care, pentru a masca faptul că şi-au băgat mâna în bani ce nu li se cuveneau, au anunţat că au fost prădaţi.

Poştăriţa şi-a dat singură cu spray în ochi
Primii care s-au confruntat cu un astfel de caz au fost poliţiştii din Petroşani. Aceştia au fost sesizaţi de către o poştăriţă, ce spunea că a fost victima unor tâlhari, care i-au dat cu spray lacrimogen în ochii şi i-au furat o parte din banii pe care îi avea în geantă. Povestea femeii era halucinantă. Potrivit acesteia, de frică, a leşinat, iar în momentul în care şi-a revenit, l-a sunat pe un prieten să vină să o ajute. După aceea, a anunţat poliţia. Oamenii legii au ajuns de urgenţă la faţa locului, dar nimic nu ar fi indicat faptul că poştăriţa ar fi fost victima unei tâlhării. Mai mult, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pe tubul de spray lacrimogen nu existau decât amprentele femeii. Acesta a fost momentul în care poliţiştii au început să aibă dubii cu privire la veridicitatea poveştii. Presată cu întrebări şi încurcându-se în răspunsurile oferite anchetatorilor, hunedoreanca a recunoscut că şi-a înscenat jaful şi că şi-a dat singură cu spray lacrimogen în ochi. Potrivit unor surse oficiale, femeia şi-ar fi băgat mâna în banii de pensie a mai multor săteni şi nu avea cum să justifice lipsa lor.

Vânzător de bilete de bingo, „sechestrat”
Celălalt caz, cu care s-au confruntat poliţiştii hunedoreni, îl are ca protagonist pe un tânăr, de 24 de ani, din Deva, vânzător de bilete de bingo. Acesta s-a prezentat la Postul de poliţie din comuna Şoimuş, pentru a reclama că, în timp ce se afla în Piaţa Agroalimentară din Deva, unde vindea bilete pentru jocul de noroc, a fost acostat de trei tineri necunoscuţi. Potrivit „victimei”, bărbaţii i-au cerut să-i însoţească la sediul agenţiei de bingo, sub pretextul că vroiau să cumpere un top de bilete. Tânărul le-a mai declarat poliţiştilor că, după ce a urcat în autoturismul celor trei bărbaţi, a fost condus în zona satului Bejan, pe malul râului Mureş, unde „tâlharii” l-au ţinut sechestrat timp de cinci ore. Când orele au expirat, aceştia i-au furat vânzătorului 2.500 de lei, bani rezultaţi din vânzări şi l-au abandonat. Deşi pare ruptă din filmele de acţiune, povestea deveanului nu a fost credibilă pentru poliţişti. După mai multe investigaţii, oamenii legii au descoperit că, de fapt, totul era o simplă înscenare, pentru ca vânzătorul să poată justifica lipsa sumei respective din casierie. Pus în faţa dovezilor anchetatorilor, omul şi-a recunoscut fapta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura