Ne scapă vreun partid politic de pensiile speciale?

1 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Partidele nu au renunţat la tradiţionalul ping-pong politic şi a început o cursă pe subiectul pensiilor speciale.
PSD a anunţat săptămâna trecută, prin liderul grupului din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, că doreşte „impozitarea drastică” a pensiilor speciale pentru a face economie la buget şi cu banii respectivi să fie cumpărate echipamente medicale în actuala „coronacriză“. Liderul deputaţilor PSD a precizat că dorinţa este ca un proiect în acest sens „să treacă cât mai repede prin Parlament”.
USR a depus marţi în Parlament un proiect de lege care prevede: impozitarea cu 10 la sută a pensiilor speciale între 2.000 şi 3.500 de lei şi impozitarea cu 90 la sută a tuturor pensiilor speciale de peste 3.500 de lei. Şi mai bine ar fi, spune USR, ca guvernul să intervină prin ordonanţă de urgenţă.
Şi liberalii au depus ieri propuneri de modificare a legii, astfel: impozitarea cu 10 la sută a pensiilor speciale între 2.001 şi 4.000 lei, impozitarea cu 60 la sută a pensiilor speciale cuprinse între 4.001 şi 7.000 lei şi impozitarea cu 95 la sută a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 lei. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „în aceste condiţii, un judecător care are acum o pensie nesimţită de zeci de mii de lei, nu va putea încasa decât maximum 7.200 de lei“. Proiectul PNL nu se referă la pensiile militarilor şi poliţiştilor.
UDMR, prin liderul grupului senatorial, Cseke Attila, a transmis ieri că şi maghiarii au propriul proiect privind impozitarea pensiilor speciale, depus în Parlament încă de anul trecut şi aşteaptă celelalte partide să-i susţină legea. UDMR a depus în decembrie 2019 un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90 la sută a tuturor pensiilor speciale care depăşesc indemnizaţia netă a preşedintelui ţării.
Liderul Pro România, Victor Ponta, a acuzat că proiectul PNL este praf în ochi şi a avansat varianta unei legi de „impozitare diferenţiată pentru toate veniturile (nu doar pensii speciale)”.
Reamintim că Parlamentul a adoptat, pe 28 ianuarie, un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru unele categorii de bugetari. Însă, un deputat a prezentat o statistică din care reiese că peste 96 la sută din pensiile speciale nu dispar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, nici cal, nici măgar. Unitatea medicală este în carantină, dar nu prea

Mai mulţi deveni au sunat la redacţie, ca să întrebe ce se întâmplă cu bolnavii care suferă de alte boli,...

Bulina neagră, 2.04.2020

Ovidiu Cionca, bărbat de 29 de ani, din Deva Pentru că, fiind cercetat sub acuzaţia de viol, judecătorii l-au considerat...

Bulina albă, 2.04.2020

Felicia Vitan, director Crucea Roşie Petroşani Pentru implicarea sa personală şi a voluntarilor în a-i ajuta pe cei defavorizaţi în...

Închide