Ne relaxăm din nou!

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare a re­stricţiilor care intră în vigoare de la 1 iulie. Astfel, va creşte numărul participanţilor la petreceri, restaurantele, cafenelele şi barurile vor fi des­chise până la 2, iar pensiunile vor putea caza turişti­ la capacitate maximă.
CNSU a propus ca de la 1 iulie evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive) să se desfăşoare cu 100 de invitaţi la interior şi 150 de invitaţi la exterior fără a fi solicitată dovada vac­ci­nării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toţi invitaţii sunt vaccinaţi, testaţi sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane. De asemenea, va fi prelungit programul cluburilor şi al barurilor până la ora 2 noaptea, iar pensiunile şi hotelurile pot caza la capacitate maximă. În schimb, în cazul cluburilor şi al barurilor se menţine restricţia potrivit căreia pot intra doar persoanele vaccinate. Numărul persoanelor care vor să participe la activităţi sportive poate fi de 50 la sută din capacitate, chiar dacă evenimentul are loc afară sau în interior. Condiţia e ca spectatorii să fie vaccinaţi sau testaţi anti-COVID-19.
În cazul în care toate persoanele sunt vaccinate, participarea la eveniment se poate face până la capacitatea maximă a spaţiului. Se redeschid şi târgurile, bâlciurile şi talciocurile. Şi sălile de fit­ness vor fi deschise până la capa­citatea maximă. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Sorina Cobori, profesor la Clubul elevilor Deva Pentru că trupa Mistik, pregătită de ea, a cucerit locul al doilea la

Bulina neagră

M. Cărăgin, din Valea Jiului Pentru că, împreună cu alţi doi indivizi, au furat un subansamblu de la infrastructura feroviară

Scafandrii hunedoreni, solicitaţi în Maramureş

Pompierii hunedoreni au fost chemaţi pentru a căuta un bărbat dispărut în apele lacului de acumulare de la Vârşolţ. „Inspectoratul

Închide