ActualitatePolitica si administratie

“Ne-ați mințit frumos, domnule ministru!”

Sindicatele din învățământ nu au renunțat la ideea de a intra în grevă generală de săptămâna viitoare. Președintele federației sindicale Spiru Haret, Marius Nistor, a anunțat, miercuri seară, că profesorii pot intra în grevă generală de la 10 ianuarie.

Marius Nistor a explicat că principala nemulțumire a profesorilor este că Guvernul a acordat doar o majorare de 4 la sută la salarii de la 1 ianuarie 2022. și nu creșterea salarială prevăzută de lege.

Sindicalistul a declarat că „momentan se desfășoară un referendum în rândul angajaților din sistemul de învățământ, și, în funcție de rezultat, dacă majoritatea va considera că este nevoie de proteste, personalul din educație va intra în grevă generală și ar putea refuza să mai încheie situațiile școlare ale elevilor”.

„Am fost mințiți frumos, dle ministru”, i-a spus Marius Nistor ministrului Muncii, Marius Budăi, miercuri seară, la un post TV.

Ministrul Marius Budăi i-a replicat reprezentantului sindicatelor profesorilor că majorarea salariilor profesorilor este „cea pe care o permite restrângerile bugetare”. „PSD nu vrea să îi mintă pe profesori”, astfel că le spune adevărul, „trebuie să mai aibă răbdare pentru că nu pot crește salariile peste noapte”.

Elevii au revenit în bănci de luni, 3 ianuarie, cei din gimnaziu și de liceu, iar din 10 ianuarie încep școala cei din clasele primare, dar și cei din clasele pregătitoare, ca și copiii de grădiniță.

 

One thought on ““Ne-ați mințit frumos, domnule ministru!”

  • Treceți în justiție și o sa aveți pensii ca lumea chiar dacă lucrați vreo 10 ani și ieșiți la pensie.
    Trăiască statul care da pensii speciale.
    Sa trăiască specialii!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura