Naţionala României va întâlni Argentina în luna iulie

Naţionala de rugby a României va întâlni puternica reprezentativă a Argentinei, pe 3 iulie, într-un meci-test la Bucureşti. „Pu­mele”, cum sunt numiţi jucătorii argen­ti­nieni, revin în România după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, tot la Bucureşti, când s-au impus cu 21-18.

Cu spectatori
„Naţionala de rugby a României merită aceste meciuri puternice, cu Argentina şi cu Scoţia, cu atât mai mult cu cât sunt meciuri pe care le aşteptăm de foarte multă vreme. Mă bucur că putem să aducem aici pentru tânăra noastră echipă naţională, pentru iubitorii noştri de rugby, două echipe din topul mondial, şi mă bucur că vom avea posi­bi­litatea să jucăm aceste partide cu spectatori. Este un moment important nu doar pentru suporterii de rugby ca să meargă pe stadion să-şi încurajeze preferaţii, ci pentru toţi iu­bitorii sportului pentru că, până la urmă tre­buie să privim dincolo de această pandemie şi, treptat, cu toate măsurile recomandate de autorităţi, să ne întoarcem la vieţile noastre. Viaţa noastră, viaţa sportului, înseamnă spec­tatori, înseamnă suporteri în tribună”, a de­clarat Alin Petrache, preşedintele FRR.
Stadionul pe care se va desfăşura această partidă urmează a fi stabilit împreună cu re­prezentanţii EURO 2020 şi cei ai autorităţilor din România şi va fi făcut cunoscut în cel mai scurt timp cu putinţă.
FRR notează că Argentina este echipa cu cea mai spectaculoasă şi mai mare creştere valorică din ultimii 10 ani în rugbyul mondial. „Pumele”, ocupantele locului 3 la Cupa Mondială din 2007 din Franţa, s-au alăturat în 2012 celei mai importante competiţii din emisfera sudică, Turneul celor Trei Naţiuni, devenit Rugby Championship. Mai mult, în cadrul acestei competiţii, anul trecut, Argen­tina învingea pentru prima dată în istorie, Noua Zeelandă cu 25-15, primul succes din cele 30 de confruntări.
În turneul european din această vară, Argentina va disputa încă două meciuri, cu Ţara Galilor, pe 10 şi 17 iulie. ”Pumele” se află momentan pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce ”Stejarii” se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 şi 2011.
În cel de-al doilea meci test World Rugby al lunii iulie, România va întâlni Scoţia, partida fiind programată pentru 10 iulie, tot la Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare