Naţionala României de fotbal pe plajă, calificată la Jocurile Europene

Nicolae Gavrea

În Italia, la Alghero, naţionala României de fotbal pe plajă a jucat duminică finala pentru promovarea în Divizia A din Liga Europeană de fotbal pe plajă. Adversara tricolorilor a fost Germania, formaţie care luptă pentru menţinerea în primul eşalon.

După cele trei reprize de joc, scorul a fost 4-4. Golurile României au fost marcate de antrenorul-jucător Marian Măciucă şi de portarul Andrei Neag. Acesta din urmă a ratat şansa de a aduce victorie la ultima fază, dar şutul său a nimerit bara. În prelungiri nu s-a înscris, astfel că partida a fost decisă la lovituri de departajare. La penaltiuri s-a impus Germania cu 4-3, menţinându-se astfel în Divizia A pentru sezonul viitor al Euro Beach Soccer League. Premiul de consolare pentru naţionala noastră a fost calificarea la Jocurile Europene de la Minsk, din vara viitoare, obţinând această performanţă în calitate de cea mai bună echipă reprezentantă a Diviziei B.
Lotul pregătit de antrenorul-jucător Marian Măciucă şi care a participat la turneul din Italia este următorul: Andrei Neag, Valentin Dumitrică – portari, Iulian Răvoiu, Ionuţ Florea, Dănuţ Zaharia, Gheorghe Andrescu, Adrian Tănase, Alin Bugală, Emil Vîrtan şi Bogdan Ciocănel.

One thought on “Naţionala României de fotbal pe plajă, calificată la Jocurile Europene

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.